foto

jag har några favoritbilder från sommaren. jag tänkte att jag bara rätt och slätt slänger upp dem här och så får ni titta hur mycket ni vill.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 


den största sommaren

Hittills har den här sommaren blivit en av mina favoriter, tillsammans med 2007. Jag har lärt mig så mycket som jag inte trodde jag skulle kunna i våras. Jag har varit på Kuba, i Ystad, längs hela Norrlandskusten och med mig själv väldigt mycket. Det tackar vi för.

Ett axplock av kunskaper jag införskaffat:

  • Att fotboll kan vara roligt även om man inte vinner. Min syster rekryterade mig till sitt korpenlag inför Umeå Fotbollsfestival, en cup jag varit med i jag vet inte hur många gånger när jag var yngre, men inte på de senaste 7 åren. Vi kom näst sist men vi spelade faktiskt bättre och bättre och flera gånger var vi nära vinst så jag ska inte klaga. Det var så kul att spela att jag tror jag ska söka upp ett lag nere i Malmö när jag kommer igång i höst.
  • I mormor och morfars stuga lärde jag mig lägga siknät och att rensa samt filéa både sik och abbar (abborre på västerbottniska). Jag lärde mig också att min tystnad har en melodi samt att det suger musten ur en att vara vid havet.
  • Jag har sett världens största lax i Tynderö samt insett att alla inte gillar surströmming (men Jamie Oliver gjorde det!).
  • Efter att först kärleksfullt närmat mig komposten, för att senare bli förnedrad av lukten, har jag insett att kompostering kräver ett visst mått av arrogans och disciplin hos den komposterande. Inget daltande här.
  • Jag har varit i Lunde och sett platsen för dödsskjutningen vid "Ådalen -31". Det var sorgligt.
  • Känslor ska man aldrig förtränga. Det blir aldrig bra då. Det är bra att vara arg. Det går över efter ett tag och då känns det oftast bättre. Det är heller ingen idé att söla bort en massa energi på icke-produktivitet så som ilska, som ofta inte leder till någon progression. Håller du inte med?
  • Jag kan skilja på tre olika sorters mynta samt starta en gräsklippare med höger hand, vilket inte är min starka sida.
  • Allt är inte svart eller vitt. Det lärde jag mig på Kuba. Verkligen. Personer som man tror går runt och har allt kanske inte har det så heller. Döden är bara hemsk eftersom jag inte känner den eller är redo för den. Fördomar har jag för att akta min naivitet. På ett sätt är det bra eftersom de, dock ofta felaktigt, baseras på erfarenheter utifrån min egen empiri och därmed hjälper mig fatta beslut; men besluten blir som sagt baserade på mina egna erfarenheter vilka inte räcker så långt i alla fall man hade önskat. Jag önskar ofta att jag inte hade fördomar men oftare önskar jag att vi kunde komma överens, fördomarna och jag, istället för att jag hela tiden ska försöka ignorera dem eller ifrågasätta dem.
  • Österlen är inte alls platt. Det är kulligt och mysigt och fullt av sandstrand.