olivtjej

Idag var jag och han på Systrar & Bröder, ett jättefint konditori i närheten av där jag bor. De hade också en fin lunchbuffé, vegetarisk och massa goda saker. Jag åt en massa haricots verts och jag gillade det faktiskt! Soppan var helt o-emot-stånd-lig! Det var en liten flicka som satte sig mitt på golvet med en tallrik oliver och åt upp dem med händerna. Hon hette Lisa och var väldigt söt.

Ikväll ska jag faktiskt inte träffa honom utan gå på gala! Precis liknande den som var förra gången. Nöjesguidens prisutdelningsgala på Slagthuset. Hoppas Fernando går med på the slight change of plan så att säga.

Tidig middag

Jag är hemma lite snabbt och ska göra middag innan violalektionen. Det skulle först bli pizza men jag provade tasteline.se och deras sökfunktion "vad har du hemma?". Där hittade jag ett (förhoppningsvis) gott recept på broccolipasta med ansjovis. Peppa!

remidjen uppstår igen

jag har skrivit tre nya låtar. kung.

Irina på tv

På onsdag sänds Skambyrån på tv! 21:30 på tvprogrammet Babel på SVT. Kolla in!

imorgons planer

Saker jag vill göra
baka en kaka
eller flera
öva trummor så jag blir svängig
ge lite av mitt studiemedel till folk som behöver pengarna bättre
spela mer jazz och folkmusik
spela mer
sluta äta kött - igen
äta yoghurt med min goda müsli
åka iväg någonstans med Honom

Saker jag borde göra
låta bli mjölk
sluta sova på dagarna
låta bli att ge bort mina pengar till andra
öva
öva
spela klassiskt
matlådor
planera lite mer
skaffa en cykel


Saker jag kommer göra
kliva upp tidigt eftersom Han ska det
somna om igen
öva lite, bara lite

Inga och Anna städar






Paola och den döda datorn

En dag när jag och Paola var ute och promenerade, så hittade vi ett lik. Inget vanligt lik dock utan en gammal dator. Det var sorgligt men lite häftigt också.



En själastärkande dag

Igår var det första gången på länge som jag inte var helt slut när jag vaknade upp. Han skruvade lite på sig när jag satte mig upp och sade "kolla, jag orkar". Det brukar oftast betyda härliga utflykter, eller sånt som man kanske inte är så pigg på när man varit vaken tre minuter.

I alla fall så fick jag en idé om att åka till havet. Ystad ville jag till först, men sen kollade vi in ekonomin och fick bli Höllviken istället. Sedan så gick det dåligt med bussar dit så vi gjorde en budgetvariant. Eftersom båda har månadskort på bussen så satte vi oss på 34an från Mobilia till Limhamn. Malmö är väldigt fint - på sitt sätt - nu på våren. Det här är utsikten från busshållplatsen.


När vi kom dit så gick vi till ett fiskrökeri och köpte makrill. Sen gick vi till havet och åt makrillen på stenarna. Man såg bron. Det var överväldigande.




Allt som allt så var det en fin dag.

irina = trummis?

det har sina fördelar att ha ett förhållande med en jazztrummis. jag fick en trumlektion idag! jag lärde mig motownkompet och hur man spelar swing med vispar. han är bäst.

middagsbjudningar

igår bjöd jag och unge herrn på middag; rotsakssoppa och nybakade grahamsbullar. johan k och paola blev glada. vi drack whisky och spelade yatzy. paola fick så klart yatzy i sexor och vann allt. det var bra. hon hade blivit grinig annars. ikväll bjuder johan k tillbaka och fixar tacos. måste fixa till mig lite. unge herrn jobbar på wallmans salonger men hinner nog till middagen.

gammfolk

Ja jag får väl lägga till att mormor också läser denna blogg. Fantastiskt så de hänger med, de där gyllene generationerna som vi inte får glömma finns i dagens snabba informations- och byta-ut-allt-efter-ingen-tid-alls- samhälle vi lever i. Det är trots allt den generationen som sitter inne på informationen om det viktigaste av allt; LIVET.

Februarimos

Det är så konstigt det här med väder. Igår kom världens vårkänslor och idag är det bara snö och åter snö. Så typiskt. Men ändå kul, det blir lite av en utmaning varje gång man kliver upp.

Farfar har fyllt 82 och det är coolt eftersom han läser den här bloggen. Gammelmormor fyller 95 om en vecka och det är coolt för hon skrattar och lever.

Jag hade en fin alla hjärtans dag med unge herrn. Vi lagade "riktig" potatisgratäng med laktosfri matlagningsgrädde och jag kommer nog svälla till dubbla storleken innan detta är klart.

Jag har börjat öva igen. Det är dock inte så roligt som jag önskar att det vore. Kan vara för att det finns annat i livet också.

innan lektion

har ingen motivation till att spela.

inför skambyrån

Jag är på väg hem från skolan nu. Trianglen, köpa ny hårfärg, färga håret, hem, äta lite, kanske dricka lite kaffe, diska upp morgondisken som jag inte hann med imorse, läsa igenom manuset och sen till Inkonst för att skämmas ögonen ur mig. Det kommer bli väldigt spännande. Hoppas inte unge herrn skäms lika mycket, då blir jag ledsen. 

Nervigt.
ja, ni kan ju googla Skambyrån: Mortified Sweden om ni vill veta lite om vad jag ger mig in på. 

Kram så länge. Och puss. Till han.

Sådan mor, sådan dotter

Mamma, dina döttrar är väldigt lika dig. Kolla!





I väntan på det goda

Det är en kladdkaka i ugnen. Jag mixade in lite whisky och snabbkaffe i receptet så nu blir den precis så god som jag vill ha den. Den Unge herrn är och repar - som alltid - och jag blir ensam lämnad med sibelius 5 och kabelteve. Passar på att göra lite skolarbete/blogga under tiden.

Vilken seg lördag det var igår då. Vaknade vid 11, Han skulle repa vid 12, och jag hade tänkt komponera lite. Det slutade med att Han kom tillbaka vid 17, jag låg i sängen och sov - fortfarande - och hade skrivit ca 30 sekunders musik. Teven stod på och det var slut på Cola. Haha. Så blev det hemgjorda köttbullar, hemlagat potatismos (laktosfritt, så klart) och melodifestivalen. Jag slocknade än en gång vid 23-snåret och var tydligen väldigt svårväckt.

Kakan är strax klar.

Så idag hade Han rep med JazzAttacks (så ja, nu kanske ni börjar få en bild av vem det kan vara, de av er som inte har facebook i allafall) så de skulle ses vid 12. Jag själv skulle repa med Skambyrån inför vår föreställning på Inkonst på torsdag. Babel på SVT ska göra ett program om oss så det blir till att jag kan mina texter ordentligt. Mamma, hoppas du inte blir arg om du får syn på programmet. Det handlar om mig i slutet av trean, vilket kanske inte var en tid av rosor och kärlek direkt.

Nu då? Kakan?

Jajamänsan. Den ser redig och god ut. Nu väntas bara fikasällskap så är kvällen komplett.

detta gör mig galen

  • busschaufförerna i Malmö verkar ha en egen uppfattning om hur man kör buss; gasa, bromsa, skrika, tuta, tjata och skälla ut folk
  • det  finns inte snö här nere
  • att väderleken är grå, att miljöerna är grå och att humöret då blir grått, grått, grått
  • jag känner mig rejält fattig, mycket på grund av att jag missberäknat hur dyrt kött är att äta
  • en gammal tant är jag, blir arg på ungdomarna
  • nu har jag legat till sängs hela dagen på grund av lättja och trötthet från gårdagen
  • den unge herrn repar fram till om 45 minuter och när han kommer tillbaka så lär han inte bli positivt överraskad när han hittar mig precis likadan som när han drog för 5 timmar sen
  • det är inte lika kul att spela musik längre

Torsdag

Det finns så mycket glädje i världen. Även i Sverige. Dock inte hos de där poliserna som uttalade sig om kravallungdomarna. Fy farao.

Jag har träffat den där karln rätt mycket nu på slutet och idag tänkte jag att jag bara skulle vara hemma. Då piper telefonen till. Inga batterier då. Nähä. Typiskt. Då får jag leta igenom alla mina saker, bara för att upptäcka att jag har laddaren hemma hos honom - på andra sidan stan. Skammen.

Det var violalektion idag och jag fick lära mig att det handlar om meditation. Jag kommer nog inte bli bra på en timmespass. Dags för tidiga morgonar.


vegemalmö

Vegemalmö: så där ja.
Detta låter som en bra idé 1 och detta låter som en bra idé 2.

NAMN: Lilla My enligt Johannes.
ATTITYD: Mästerligt positivt inställd till det mesta som rör min personliga utveckling. Förutom övning.
GÅ-OCH-LÄGGA-SIG-TID: Varierar mellan 22.30 - 07.30, beroende på dag.
CIVIL STATUS: Väldigt förtjust i en ung trumslagare.
KÖTT: Jag försöker börja äta kött igen men det går rätt dåligt. På frukosten äter jag i alla fall lite medwurst.
TJÄNAR PENGAR PÅ: mitt utseende, min talang, staten och kapitalet.
BOENDE: Studentkorridor i "Käppastan" Västra innerstaden, Malmö
SPANNMÅL: Nu blir det rätt mycket quinoa..
POLITIK: Feminist.
HÅR: Rufsigt och rödfärgat.
MATERIAL: bomull, trä, linne, ytan på en marockansk pannkaka.
ACKORD: fortfarande Ebmaj#11
DRICKER: Sojamjölk, mest kaffe men också lite te, öl, lådvin, rödvin, vitt vin, allt vin tror jag.
MUSIK: Eric Dolphys skivor som jag inte hört än.
KROPPSFORM: Gått från fit till päronformad, med betoning på formad.
TIDNING: sydsvenskan.se

det är tisdag och...

jag orkar verkligen inte någonting tror jag.

Saker jag vill göra
göra en äppelpaj
måla om min vägg
klippa mig
ligga i sängen hela dagen
köpa nya kläder

Saker jag borde göra
laga lite riktig mat
åka till skolan och öva
ringa mr P och fixa fram en lektionstid
tvätta mina kläder
gå på orkesterrepetitionen

Saker jag kommer göra
stå en timme i badrummet
äta i skolcaféterian
gå på konsert

Vad snyggt att de använder sig av Lacrimosa ur Mozarts Requiem i en reklam för skog nu.

gå nu så du kommer tillbaka snabbare

Så vinkade jag hej då till the working class hero.

Jag tycker inte att den här dungrejen som alla pratar om, nyheten om att dunet plockas av levande fåglar, kommer som en chock. Ekonomiskt sett så vill man väl kunna utnyttja att dunet växer ut igen och att man kan plocka en fågel flera gånger på en livstid; men det är sant, det verkar absolut inte se skönt ut. Det finns fler såna här situationer mellan djur och människor, men detta är väl bara upphaussat på grund av alla Canada Goose-jackor man ser på stan.

Psapp

Shit alltså. Så fort man kommer in på blogg.se så fylls sidan av s-k-i-t-s-n-a-c-k. Det är nästan så jag slutar blogga snart eftersom man förknippas med såna jubelidioter.

Det kom ännu en måndag och det blev februari och välkommen kära vår för nu är jag banne mig less på den skånska "vintern". Dock så påminde unge herrn och hans vän mig i bilen på väg hem från konsthallen igår att detta "banne mig är den bästa vintern hittills". Det har snöat tre (!!!) gånger och det har inte regnat speciellt mycket alls. Ja, jag klagar inte men det behöver ju inte vara vinter inne i min lägenhet bara för att det är ute. Det drar något så otroligt från mina fönster.

Nu ska jag städa, bädda rent och diska till Psapps Hi. Nu borde du klicka där och lyssna. Det är fint.

kurtan


fruset

Fy farao så kallt det är här. Jag har frusna och lite fuktiga fötter just nu, precis inte det man önskar sig en söndag kväll. Dock är allting på väg att falla på sin plats efter denna lilla "smekmånad" med unge herrn. Igår var det sista anhalten i Dreamyland innan livet kom tillbaka, vi drog till Köpenhamn över dagen, strosade på Ströget och åt god mat (och drack god öl).

Vi spelar med TikTak på onsdag på Musikhögskolan. Kom dit och bli överöst av vacker musik.