Vad hände?

Jag sitter ned och pausar på jobbet för att äta upp en halv landgång som jag inte ens tycker är speciellt aptitlig när det värsta ljudet i mitt liv strålar in i min skalle. Då har jag ändå varit på seminarium om tortyrmusik så jag vet vad jag talar om; brandlarmet.

Åskan har slagit ned och utlöst alarmet men det finns ingen brand. Så där ja, vi måste stänga av oljudet, det är ju för guds skull en minnesstund som hålls i rummet intill! Ja vi var i kyrkan och Irina agerar dagens hjälte som med raska steg sprintar längs den skyltade vägen. Bara för att inse lagom framme att det inte alls finns någon av-och-på-knapp på ljudet, endast ett nummer och lite kablage. Jag drar och sliter på måfå.

Några minuter senare plockar jag ut plasten ur öronen för att höra vad brandmännen säger. Till slut hade de hittat larmdosan, i en garderob, gömd för allmänheten. Så mycket för den lunchen. Tur att jag har struktur.

Flash-back

Året är 2007 och jag tågluffar med en vän från folkhögskolan. Vi dricker alldeles för mycket billigt vin och trampar runt i lera på en folkmusikfestival i Bretagne, Frankrike, när vi stöter på ett gäng gatumusikanter från Paris. De är två som genast blir vänner med mig och Ulrika och de tar med oss på de mest galna upptåg. Vi fick så klart både telefonnummer och löften om Eiffeltorn och nyårsaftnar någon gång, vem vet? Unga svenska hjärtan dunkar i takt med trumslagarnas hamranden och när regnet faller på så står vi alldeles för nära för att mamma skulle godkänna det. Resan går vidare och efter en månad hör vi inte av varandra mer. Jag och Ulrika suckar, men de var ju trots allt alldeles för drömska för oss.

Men så loggar jag in på facebook i dagarna och där står hans namn i en önskan om att återuppta drömda liv. Vardagen slås i spillror. Hur ska jag klara mig nu?




Obs, detta är inte riktigt så seriöst som det kanske låter.
Blev bara lite glatt överraskad.

Frågor jag undrat över länge

  1. När jag med flera var yngre, säg 6-8 år, brukade vi försöka få upp farten på gungorna så mycket som möjligt och sen tävla om vem som kunde hoppa längst. Idag gungade jag, Nicke, Olle och Jeppe vid lekparken vid den sistnämnda och blev skräckslagna ens av tanken. Vilka faktorer bidrog till att vi tidigare kunde göra detta utan minsta dödslängtan?

  2. Min far har fått ett "jag har inget att göra på min semester och om jag inte hittar på något att göra så kommer jag känna ånger när terminen startar igen och jag helt plötsligt inte har någon tid över att göra det jag borde gjort på semestern"-ryck och målar det mesta han hittar. Just nu har han tagit rumsdörren. Det gör att jag måste sova med publik eftersom man får perfekt insyn i rummet från toaletten. Hur många klädesplagg kommer jag att behöva lägga på sängänden för att de inte ska se mig när jag sover?

  3. Ibland när jag försöker beskriva musik för någon annan är det lätt att sväva iväg i formuleringarna. Till exempel så pratar man om "saker som ligger fram och tillbaka i ljudbilden", "intonera som en gås" "den bakvända trumpetfiguren - rent grafiskt" och "robotmamman hämtar honom om fyra perioder". Idag när jag spelade in med Jeppe så pratade vi om en "figur på violan" som jag ville placera någonstans. Kan man förklara "ljudet av en skadeskjuten glasfågel" mer precist?

  4. Falafel- och kebabrullar är väldigt goda att äta. Det är en sanning så god som någon. Ibland orkar man dock inte hela under en och samma måltid och vill då spara det man ackumulerat till nästa tillfälle, bara för att upptäcka att föremålet kallnat i kylen. Eftersom denna rulle är fylld till hälften med saker som är godast varma och till hälften med saker som är godast kalla undrar jag nu detta: Hur får man en överbliven kebabrulle att bli god igen?

  5. Det godaste som går att dricka på krogen är ju, som vi alla vet, tonic water. Inte bara smakar det bittert som en drink och ser bra ut med en citronskiva; det går även att köra bil med det i kroppen! Tonic-vattnet härstammar från 1600-talet och innehåller ett ämne som under koloniseringen av Afrika spelade en viktig roll då det sades förebygga malaria. Det verksamma ämnet kinin, som är en alkaloid, är inte bara antiinflammatoriskt och verkar muskelavslappnande; det får även tonic-vattnet att i uv-ljus bli flourescerande och därför väldigt coolt på dansgolvet. Kommer jag någonsin att kunna lära mig uppskatta alkohol igen?

Rex, inspelning och en galen Olle

Ja så kan man sammanfatta gårdagen och morgonen här ute i Sävar hos min gamla klasskompis Jesper. Vi gick ut för att säga hej då till Janne igår. Det visade sig att Janne hade ont i halsen och inte hängde med. Synd, men Olle hade fått norsk skatteåterbäring på 23 lax så han bjöd på inträdet. Dock köpte han lite väl mycket åt sig själv så på vägen hem skedde ett par ...incidenter.

Idag chillar vi järnet, käkar pizza, flyger radiostyrda plan och lyssnar på popjazz i Jeppes föräldrahem. Snart ska vi lägga stråk också, får se om jag kan posta resultatet sen när det är mixat. Förhoppningsvis kommer Janne förbi också så man kan säga hej då.

N såg Batman utan mig så nu måste jag nog gå med mamma. Äsch.

Småsur förlust

Äsch, vi i det röda laget drog det kortaste stråt idag igen. Trots en jämn kamp så förlorade vi med 10-8 och Olle, den lilla räkan, fick vara glad lite till.

Imorgon ska vi ut sjukt tidigt till stranden för att göra en heldag. Sen blir det Rex och hejdåparty för Janne som drar till Tyskland. Efterfest i Sävar med övernattning för att sedan spela in popmusik med Jeppe på onsdag. Ni får väl hålla till godo till dess.

Random låt: Bell X1 - My first born for a song

Fotboll

Det är dags för en tripp till Sävar för att visa det blå laget var skåpet ska stå. Heja röda i detta årets prestigematch!

Norrländska töser

Vi tog en tur till Norrmjöle a k a paradiset på jorden. Stranden, som ligger 2 mil från Umeå, är fruktansvärt långgrund vilket gör att man kan springa och leka och ha sig. Det gjorde vi.







good times


Hopelandic

Vonlenska is a term used to describe the gibberish sung by Sigur Rós, in particular Birgisson. It is also commonly known by the English translation of its name, Hopelandic. It takes its name from “Von”, a song on Sigur Rós’s debut album Von where it was first used.

Vonlenska is not a real language as it lacks a consistent grammar structure, word meaning, or even distinct words as such. Instead, it consists of meaningless syllables and resembles scat singing; the band’s website describes it as “a form of gibberish vocals that fits to the music”. Most of the syllable strings sung by Birgisson are repeated many times throughout each song, and in the case of ( ), throughout the whole album.

I want him to know
What I have done
I want him to know
It's bad

I want him to know
What I have done
I want him to know
Right now

Maybe it's time tomorrow
Or maybe today
It is not right
Now it's better
Now we'll know
Now he'll know
What I am telling

I'm sitting with you
Sitting in silence
Let's sing into the years, like one
Singing in tune, together
A psalm for no one
Let's sing in tune

But now it's home
You sing into the night now
Just sing on for me
You sing into the night

(hopelandic)
You...
You stay to be alright

belgrade picturz yes?

Utan minsta tanke på att Sebastian, fotografen, vill publicera dessa på sin egen blogg så bjuder jag på ett ihopplock från dagen.

Fräsiga inlines i hissen.
Ingen vet var Nydalahöjd ligger.
Geografiskt sett är det värre än Atlantis.


Samlar kraft inför nedförsbacke vid Nydalastrand.
Sköna grusfläckar längs vägen gjorde en dikeskörning oundviklig.
Fruktade en stund för mitt arma liv.


Sebastian sa att den här skylten var gammal.
Jag med, typ 70 år säkert.
Varför har de inte tagit bort den sen kriget tog slut?
Notera EJ att jag bär en midjeväska på bilden.


Classical whale safari taking place.
Thumbs up!

MML

Det känns som att det skrivs för lite om det här med "maten, musiken och livet" i den här bloggen. Om jag nu ska försöka styra upp en vettig blogg så ska jag i alla fall försöka stå för det jag skrivit i titeln på sidan? Eller?

Så här gör vi:

Jag slänger ut ett par konstateranden och så får vi se om det är något utav dem som kan klassas som mat, musik eller liv. Ok?


1. Jag har jobbat på cateringfirma i helgen. Vi serverade på en bröllopsfest. Den baconlindade fläskfilén var säkert god men det låg lite hårt inne att jag skulle käka det som så småningom ska konvertera tillbaka till vegetarian igen.

2. I mp3spelaren jag lånat av min syster ryms 256 Mb. I denna klump av ettor och nollor så finns dessa godbitar sparade bara för den här veckan. Från Trästock och framåt involveras springturer och bilåkning och inlinesåkning och all möjlig aktivitet som blandar in rörelse:
House of Pain - Jump around
Rage against the Machine - Killing in the name of...
Marky Mark - Good vibrations
Juvelen - They don't love you
Juvelen - Watch your step
Daft Punk - Harder, better, faster, stronger
V-Dogg - Nostalgia
Wireless Cables - Boy Toy


3. Det finns alldeles för mycket sociala regler runt omkring mig just nu. Alldeles för mycket do-s and don't-s. Det känns rätt störigt eftersom jag blir helt tokig i situationer jag brukar palla.

peaches 'n' cream

- eller nektariner och blekfis




Kläder: kläder
Kamera: kompakt
Tavla: Monet
Toalettpapper: Änglamark



inlines

Jag gör ännu ett försök att överleva då jag tar med min vän Sebastian ut på utflykt. Jag tror han är bakis, har inte kollat om han lever än, men jag tror han är på.

Har fortfarande inte överlevt gårdagens massaker till bröllopsfest. Hur bli av med alla dåliga minnen?  

it's my life



Jag försöker sova men någonstans i mitt kvarter på Östteg har en grillfest spårat ur. Det verkar, på rösterna i alla fall, vara kanske 10-15 dyngpackade män och kvinnor mellan 20-29 som sjunger med till musikanläggningen. Det varvas Bon Jovi, Gyllene Tider och Jill Johnson.

Varför är inte jag där och "går och fiskar"?

vita skor i alla fall

Det finns mycket jag vill hinna göra innan jag dör. En av dessa punkter är att gifta mig; gärna med Natan och gärna i Hälsingland. Dock har detta önskemål kraftigt degraderats sedan jag insett hur fasansfullt ett bröllop kan vara. Ikväll jobbade jag på ett sådant som cateringpersonal och följande existerade:
  • Bruden och brudgummen var lika gamla som mig.
  • De kom dit i raggarbil.
  • Första bilden jag får av dem är att de båda står med en cigg i mungipan medan deras föräldrar tänder på.
  • Bruden var tatuerad. Ingen liten heller, utan denna panter täcker halva ryggen.
  • Brudens mamma pratar OAVBRUTET under kvällen och lyckas få uppmärksamhet från paret hela tiden. Hon bär även orangea Crocs eller "foppatofflor".
  • Det hålls tal precis när vi börjat servera mat. (!!!)
  • Brudens fars nya fru hade en genomskinlig blå klänning med vita stringtrosor under. Ja tack, det räcker med information.
  • Det kom en kille och frågade efter korv och makaroner när vi just serverat baconlindad fläskfilé med rödvinssky...
  • Bröllopsvalsen dansades till Vikingarna.
  • Brudens klänning gick sönder. Detta lagades med silvertejp.
  • Till detta skulle en himla massa fåniga traditioner hållas och stämningen var allmänt stel och ouppfostrad.
Ja, vad ska jag säga? Det är tyvärr inte mitt typ-exempel på ett vackert bröllop men om det funkar för dem så. De var söta i alla fall. Och hon hade, även om det var lågskor, i alla fall vita skor till klänningen.

trans am

Det gick en bra film på kanal 5 tidigare ikväll. Ni som inte såg den borde spana in den.

rat chui


- eller hair cut som det också kan kallas. Tappade allt hår. Glädjen infinner sig.



Topp: Velour

glad båt



Plats: kajen, Umeå
Sjal: hittegods från Saeiid Quaasin
Top och örhängen: H&M - 2*19,50 :-
Kjol: Vero Moda - 25:-

Hår: That '70s show

En helkväll med Fredde

Jag har en kompis här i Umeå som alltid kommer förbi när jag är hemma. Mamma tycker att utan Fredrik är inte Irinas umeåvistelse komplett så därför blev hon extra glad när han kom förbi tidigare ikväll. Solbränd och stilig satte han genast igång att berätta om sin Turkietresa med flickvännen och som alltid har jag asroligt.

Min mamma är nog lite småkär i honom. Hon höll på att ta livet av honom - av omtanke men ändå - då hon bjöd på rabarberpaj med mandlar i. Efter ett par tuggor kommer jag på: "men Fredrik, är inte du nötallergiker?" varpå han genast spottar ut tuggan. Jaja.

Han överlevde den här gången och vi bestämmer oss för att lämna casa Carlén och möta staden. Vi hoppar in i hans Volkswagen Jetta -82 och kör en liten runda i centrum. Så här såg det ut. Observera stadskyrkan och hur mycket man måste svänga då man inte har styrservo i bilen.



Åker in till centrum, inser att det enda som finns att göra är att antingen lyssna på en jättedålig beat-boxare i Döbelns park eller att spana på Jimmy Ågren på Sjöbris. Inget av detta lät särskilt lockande så vi tar ännu en trip med bilen, nu tillbaka till Teg och rätt sida älven.



Så här kul tyckte Stina och Linnea att det var när vi dundrade in i den sistnämndas lägenhet.



Vi lyckades dock efter många om och men få Fredrik och Linnea att spela lite för oss. Varning Umeå, här har vi ett popband som heter duga. (Eller förresten, de har inget namn tror jag.)


världens finaste



Jag saknar dig, hörru.
Det är långa och monotona dagar när man inte jobbar
och så är det väldigt ensamt utan dig.
Ditt skratt och dina påhitt är ingenting man bara hittar
så där lite var som helst hos vem som helst,
 de är speciella och jag börjar få abstinensbesvär.

face



Det är tydligen få gånger
som man älskar sig själv så mycket
som när man kommer hem
efter en kväll på krogen.


Abalonerna

En gammal klasskompis till mig spelar i ett bra band. De var här och gigade på torget så vi passade på att hänga lite och resultatet blev detta. Min syster blev väldigt glad.


Vad är en bra hobby? 2. Breakdancing?

Josef, 8 år, breakdansare i Umeå, visar sina skills på rådhustorget.



Hur svettig blir man? Man blir nog rätt svettig men det syns inte så lätt eftersom man har väldigt stora kläder. Dessutom måste man nog vara väldigt duktig som breakdansare för att dansa tills man svettas. Josef försöker bara klara av att stå på huvudet.
Skulle man skämmas om en skolkompis såg en göra detta? Nej inte ett dugg. De är bara avundsjuka på att man får hänga med de stora grabbarna. Man får ju lite av ett rykte om sig att vara "breakar'n" men det är sånt man får ta.
Hur social är hobbyn på en skala från 1 -10? Rätt så social, kanske en 8a. Det blir en fin sammanhållning i crewet, folk dunkar varandra i ryggen och gör coola handslag. Kan tänka mig att man får mycket kontakter inom just de kretsarna om man håller sig framme.
Förändras utseendet efter långvarigt utövande? Man blir troligtvis väldigt vältränad. Sen får man räkna med att ens gamla kompisar inte känner igen en längre under doo-ragen och alla over-size-kläder.
Riskerar man att skada sig? Många breakare använder sig av skydd, knäskydd, handledsskydd och dylikt. Det är inte utan att ha funderat på alternativen eftersom man fortfarande vill uppnå en viss "coolhet". Det är först när man ser hur de ställer sig på huvudet och snurrar runt eller stutsar på händerna med benen i luften som jag förstår att det kan vara värt att skydda sig.
Hur är raggningsmöjligheterna? Rätt bra beroende på hur duktig du är. Som allt annat inom hiphopens fyra element (dee-jaying, graffiti, breakdance och rap) hänger det på attityden. Om du vet med dig att du är duktig och kan stå för det så får du nog mycket lammkött.
Finns det en möjlighet att jag finner mannen i mitt liv? För min del är det nog inte aktuellt då jag nog vill hitta en man vars kläder inte förväxlas med tält på festival och som tilltalar mig och sina kompisar med namn och inte "broschan", "guzzen", "mannen" och "len". Men vem vet?

Vad är en bra hobby? 1. Inlinesåkning?

Jag har funderat lite på vad som räknas som en "bra" hobby, alltså något man kan hålla på med på fritiden utan att rankas som tönt eller nörd. Att spela viola är ju fruktansvärt nördigt tyvärr har jag kommit fram, men eftersom jag ska hålla på med det till vardags så tänkte jag spana in vad man kan göra för att väga upp den där nördigheten.

Idag testade jag inlinesåkning. Min resrutt tog ungefär 35 minuter och blev så här:



För att bilda mig en uppfattning om hur "bra" denna hobby är så tänkte jag svara på lite frågor.

Hur svettig blir man?
Väldigt svettig. Jag åkte dessutom inte så himla fort eftersom jag var ovan och inte kunde bromsa, men det räckte. Solen låg på och snart hade det bildats "feta lökar".
Skulle du skämmas om en gammal skolkompis såg dig göra detta? Det beror på alltså, om det var någon av hockeykillarna/tjejerna från högstadiet skulle jag nog titta åt ett annat håll (att åka ifrån dem är ingen hit eftersom jag ser ut som Bambi på hal is när jag försöker åka fort) men om det var någon från estet-Midgård-gymnasiet så skulle jag nog sträcka lite på mig.
Hur social är hobbyn på en skala från 1 -10? Den får nog en 4. Betyget blir förstås högre om man har sällskap och då kan småprata. Men om man gör som jag gjorde och åker ensam så finns det fortfarande personer man kan heja på och småskratta lite om man möter en i samma situation som en själv.
Förändras utseendet efter långvarigt utövande? Förhoppningsvis får jag en fin stjärt och snygga lår. En negativ grej är kanske att om man åker mycket i solljus så kan man dra på sig oplanerade bondbrännor eller inlinesbränna på vaderna.
Riskerar man att skada sig? Ja. Jag var så fåfäng att jag åkte utan skydd trots att jag inte lärt mig bromsa de där galna grejerna. Det gjorde att jag i många nedförsbackar såg ut som en unge i barnbacken, plogandes för sitt liv. Det är lättare än man tror att fastna med hjulen och om det är grusigt på marken så kan det ta tvärstopp. Dock är väl skadorna inte värre då än skrapsår och kanske nåt blåmärke men om det bär sig illa kanske det är en bil det tar stopp mot?
Hur är raggningsmöjligheterna? Inte jättebra. De som man passerar hinner man inte mer än flörta till med innan man passerat och det enda de ser när de vänder sig om är en svettig ryggtavla. De som kör om en har troligtvis redan sett ryggtavlan och irriterat sig lessa på att man åkt så dåligt att de bara plingar och cyklar alt. går om.
Finns det en möjlighet att jag finner mannen i mitt liv? Eventuellt, beror på om du är en tjej med självdistans för det är ingen idé att försöka se snygg ut här. Näe, här är det en god portion humor och knäskydd som gäller men om du hittar någon som vill ha dig ändå så, grattis, då var detta hobbyn för dig.

'




jordgubbsfika

Vi har sån tur med vädret (läs: regn) att mammas trädgårdsland helt har svämmat över av jordgubbar och smultron. Trots att skatorna är där och plockar så mycket de bara rymmer i sina näbbar så äter vi ändå jordgubbar så vi storknar varje kväll. Pappa tippar att vi äter för minst 50 kronor om dagen.

Upprinnelsen till den här efterrätten var förutom ett överskott på jordgubbar, även resultatet av lite diplomati i huset. Yngsta systern hamnade i bråk med föräldrarna och för att muntra upp henne gjorde jag en chokladsås som smakar likadant som hennes favoritglass.

Man behöver:
  • Jordgubbar. Helst från trädgården, men går det inte så passa på att smaka de svenska medans de finns. Helt klart värt det.
  • Socker, vatten och kakao. 1 dl av varje, låt de två första koka upp innan du tillsätter den tredje.
  • Kanel, mald muskotnöt och honung för att smaksätta. Man kan behöva mer än man tror.
  • Cornflakes som man kan strössla ovanpå.




Blir det dessutom lite kvar av såsen så kan man blanda med mjölk och värma i micron. Gott på kvällskvisten!

do it yourself

Jag gjorde det! Jag fixade till bloggen helt själv och som belöning får jag nu:
  • äta jordgubbar med hemgjord chokladsås och müsli
  • kolla på snygga friidrottskillar på teve
  • krypa ned under en filt och spana på Morden i Midsummer
  • troligtvis prata lite med BabyN innan jag somnar

hoho


skönhetslyftning

den som tar på sig att html-koda min blogg så den blir lite läsbar och dessutom passar min karaktär får ett ordentligt hedersomnämnande. någon? för den kan inte se ut så här längre. jag blir galen.

parlino goes wild 2k7

när vi precis träffats och du berättade att du hade parlino så gapskrattade jag. minns du varför, n? här är bilder från veckan innan vi träffades, alltså för lite mindre än ett år sen. syster bjöd mig och vår trädgårdstomte på fika. jag höll på med ett misslyckat dreadlock-försök just då vilket förklarar frisyren.




sweet is the living

jag funderar på att ta ett saftigt lån och köpa mig en bostadsrätt. vad sägs? eller så kanske det är dags att bli lite huslig? ni vet, skaffa sig ett torp och ta ut hela familjen på somrarna? karl-oskar och kristina anno 2008 fast nu en mycket otaggad bror istället för gamle K-O.



juvelen på rex

det kostar 100 spänn från och med klockan 21.00. alternativen är :
1. åk dit tidigt och mingla runt i kaoset i fyra timmar typ
2. åk dit sent och betala 100 spänn och ha sen inte råd att köpa något

jag ids int. kan spana på honom på internet istället. hade iofs varit roligt att dansa till one-man-boybandets Hanna eftersom vi sjungit på den hela helgen.


stress

det verkar uppenbarligen som så att så fort jag frågar om andrahandskontrakt så drar allihopen på en gång. är tillbaka på ruta ett och min plan om att flytta till malmö den 1a verkar gå i stöpet.

back home

jag tog mig hela vägen till skellefteå och trästocksfestivalen ändå, fast jag blivit stungen av bin. med mig i bilen hade jag fröken hanna och min syster med vän + en gul parlinotomte. vi hade sån tur att vi fick bo hos linda i hennes föräldrars stuga mest hela tiden.

tänk så mycket lite norrlandsluft kan göra för lugnet.


hanna's in the house

Jag blev just stucken av ett bi. Bara så där! Jag satt på golvet, bidade min tid, och så bara whops! Så låg den på golvet, död, och jag hade asont på mitt ben. Men men, lite hydrokortison och rött vin i min kropp blev awesome och nu är jag glad igen.

(bijävel...)

Hanna är här och vi gjorde stan idag och sen fikade vi och hade trevligt. Middag med mina föräldrar och som alltid världsliga diskussioner. Hon måste tro vi är galna. Vi fortsatte med jordgubbar och vin till Nickes remixar eller DJ Sergei som han kallar sig. Kvällen slutar med att Hanna läser på sin bok medan jag och Nicke spanar in american mosh pits, umea vegans on MTV och Prodigy på youtube.

Bijäveln gör sig påmind. Min vad kommer värka hela natten. Taggar gör jag dock för Trästock imorgon ändå.

PS jag åkte 9 timmar nattbuss i natt. Det gick bra men jag gjorde en del memorabla språkliga misstag. Typ fråga en 7årig pojke vart han och hans föräldrar ska resa i Sverige. Det i sig är ingen fara men jag hade glömt bort vad "resa" var men blanda ihop engelskans travel med ordet travailler (arbeta) vilket gjorde att jag i princip frågade ungen var han skulle jobba i sommar. Hah.

Club Vulgo ft Mc F - Aldrig Fri
sommarens partyhit!

min lilla familj

Jag har tre familjer; en biologisk familj uppe i Umeå, en kollektivfamilj med människor från Bollnäs och den minsta familjen med bara mig och N. Den har nu funnits i 91,6 % av ett år vilket jag tycker är väldigt bra gjort. Han är söt, herrn.




kenta & stoffe 2k8

- eller en kväll med Wille på Söder:


Happy days

Min lilla mitt-i-veckan-mini-week-end börjar lida mot sitt slut. N verkar tycka det är en bra idé att avsluta med Queens of The Stone Age. Jag säger ingenting.

Nu: pique-nique och sen 9 timmars nattbuss längs Norrland. Asck ljuva nackspärr.

mickey blue eyes

Ivar och Irina goes 14 years old.


värd dag

Igår innebar 9 timmars sammanhängande träsmak i rumpan av buss hela Norrland + t-bana. Idag blir det inte riktigt samma. Åker till Vitabergsparken nu för lite trevligt häng med Jon och Wille. Sen fotboll - på teve förstås. Kanske blir skärgården imorgon?

PS: Passade inte Jackie bättre med Hyde än med Kelso?

coldplay-ljus

Ns inneboende har glömt en massa grejer. Inte bara köttbullar, hamburgerkött och ölkorv, utan även en Q. N vill väl inte ens ta i den med tång eftersom han är en 'alt-bro 2k'. Jag däremot blir bara glad över lite spexig läsning. Marit, jag saknar din tidningshög.

Visste ni att Coldplays Chris Martins anfader var snubben som fixade sommartid?
Eller att Sigur Rós spelade in sin nya skiva delvis i Abbey Road-studion, vilket jag finner kanske mest omotiverat, näst mest kul.


2008-07-14

Jag borde verkligen gå och handla nu men det verkar finnas mycket lättja i mig för tillfället. Helst vill jag nog bara titta på film. Det är så jäkla dåligt väder för en promenad att jag blir alldeles avdomnad och avslagen och inte finns det några soppåsar så jag måste handla annars kan jag inte slänga mitt bananskal som bara ligger och ruttnar annars. Och N har en oöppnad ask Paradis som bara står och väntar på att jag ska lägga vantarna på den. Mmm. Men jag har lovat att göra hummus och nu när jag åt upp resterna av grytan från i förrgår så borde jag göra en ny. Äsch. Jag går och skriver en inköpslista istället.

is very weary

Jag är i Stockholm nu. Lika sjuk, men med mer vänner och social tillfredställelse. Dock drog N efter frukosten så jag blev kvar med detta:
Vita tygskor + peppad kille @ Arvikafestivalen = SANT



Tur då att jag känner mig som den snyggaste hemmafrun, iförd min vita rea-baddräkt för 30 kronor, så jag slipper tänka på sånt.


XX BONUS GRATTISBILD XX
Sjunger för Sebastian på födelsedagen. HAPPY B-DAY, MATE!



varmare breddgrader

Nu har jag packat tomma väskor och åker nedåt landet för en mini-semester i Eken tillsammans med N. Hoppas på att få med mig mina böcker och sånt inför flytten. Ses vi där?


awful

Vad synd att alla mina planer blev inställda för kvällen; den ena hade glömt bort att han skulle ha fest, den andra bestämde sig för att se på film med en polare istället och här står jag ensam och uppstylad. Inte kan man åka ensam på konsert? Eller?   
Spela roll ändå för jag är förkyld som ett as och imorgon finner jag mig själv på en buss 8½ timme för att träffa någon som jag har kär men som ändå jobbar. Urkas.

every day is swimming day

Världens bästa plagg måste ju vara bodyn eller baddräkten, ett plagg som kombinerar trosor med ett asskönt linne. Ska nog ha baddräkt varje dag.


fiskarna!

Jag har sovit i drag i natt. Så förutom att jag blivit överrumplad av störda drömmar med lesbiska vänner, radiostyrda flygplan som kan dra ett helt hus på vatten och fiskar som klättrar upp i båten och börjar jaga en; så har jag även blivit förkyld. Kände av det igår, men vägrade acceptera det.

Alltså de här fiskarna var helt störda, jag måste få fortsätta berätta om dem. Det var som så att vi var några stycken som badade bastuflotte, bara det att bastuflottarna såg ut som träbyggnaderna man klättrade upp i och klottrade i när man gick i mellanstadiet. De kunde man även styra då de hade en motor och ett roder längst bak i hörnet. Hur som helst så kom vi ifrån varandra, de här två husen, och jag och min vän på den ena flotten såg häftiga vita fiskar med röda ränder som hoppade upp och ned ur vattnet. Plötsligt började de simma vertikalt med huvudet ovanför ytan, liksom för att speja, och man såg riktigt vilken elak blick de drogs med. Fiskarna kom närmare flotten och skuttade upp ur vattnet för att landa på flottens golv. De fick upp en otrolig fart när de började leta efter oss. Dussintals med fiskar landade på golvet med någon form av köttätande passion för mig och min vän, så vi klättrade upp mot taket och såg flotten översvämmas av fiskar som högg efter oss. Vi klarade oss inte, men så fort de bet tag i mig så skakade jag mig ut ur drömmen och vaknade. Usch. Sånt gillar vi inte.

Flight of the Conchords

"Formerly New Zealand's fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo (having been bumped by a tribute band of themselves, Like of the Conchords)"

Om man gillar som jag gillar the Office men vill att töntarna ska få ta lite mer plats, kolla då in Flight of the Conchords. En serie om två Nya Zeeländare som försöker skapa en popkarriär i USA. Det går rent ut sagt förjävla dåligt för dem, men ändå finns hoppet där. Det är fruktansvärt rolig, intelligent humor med musikerskämt lite överallt. Min pappa gillade dem på en gång. Jag kan inte låta bli att gilla båda grabbarna; Bret för att han ser så fransk-electro ut och Jermaine för att han lite ser ut som en töntig Jeff Goldblum (som kanske är jordens snyggaste skådis).



Flight of the Conchords: Episod 7 (stream)

morgonljud

Klockan är 09.49. För mig är det ändå rätt tidigt på morgonen. Varför envisas då grannarna med att klippa gräsmattan? För att de är störda. Jag blir så less att jag funderar på att kasta färgbomber på deras vita fina tvätt som de låter hänga på tork. Hah. Men det skulle jag aldrig göra. Jag är en snäll men i hemlighet förbannad granne. Jag får väl egentligen skylla mig själv som vädrar på natten och får in allt ljud men har jag inte öppet på natten så blir det så fruktansvärt varmt i det här rummet. Synd bara att det blir kallt på natten, jag har asont i halsen. Ska detta utvecklas till en förkylning som förstör hela nästa vecka?

Shakespeared!

Första mötet med Strong Bad och homestarrunner.com var i ettan på gymnasiet när min fruktansvärt allmänbildade dåvarande pojkväns än mer allmänbildade och dessutom två år äldre vän, Peter, visade mig denna sida. Full av samhällssatir och svart komik, sa han och skrattade över alla svåra ord. Själv så tyckte jag mest den lilla boxaren var rolig med sin översittarattityd och för stora handskar. Rätt lättsamma små filmer. Jag blir glad av dem. Dock är jag rätt lättroad.

Här har ni mina favoritavsnitt av Strong Bad-emails:

glad/illamående



En fyrafingrarshand på en kvinna som blandar lika delar fylleglädje med bara ren fylla. Kvinnan till vänster kör på rent av den första sorten. Undrar om jag kanske inte ville vara med på kort men bara nöjde mig med att se lite irriterad och störd ut? Spexig vägg full med anteckningar också, så går det om man inte har kylskåpsmagneter i ett kollektiv.


XX [ BONUS BILD ] XX



Ännu ett typexempel på hur det kan gå om inte haspen är på. Detta är sångerskan i Club Vulgo som för tillfället agerar inkastare till scenen 01.30 i Markan. Om ni träffar på henne, säg åt henne följande:
  • Köp en större bikiniöverdel
  • Kör inte Robin Hood-frilla på scen (läs: ta från de rika, ge till de fattiga)
  • Plagg gjorda av plast och tejp blir fortare varma än du kan tro. Ej att kombinera med dans då plasten kan fastna i halsen på fulla hipsters.
  • Självlysande nagellack var coolt -95.


han bara skrattar

N vill inte riktigt säga något men jag vet att hans åsikt om mitt stundande inköp är 50/50 äckel/avundsjuka. Jag menar, är de inte läckra? Såna ser man nog aldrig i Umeå igen.


Kvinnan som aldrig sade förlåt

Jag tänker inte jämra mig eller vara något offer. Det enda jag har att säga är att jag vet titeln på min självbiografi.

För vi ska dra på Trästocks, tja la la la laaa!

Lyckan är total. Min trogna vapendragare och Funky Feather-kompanjon Hanna kommer upp nästa vecka! Jag har saknat henne så fruktansvärt mycket. Vi ska åka på Trästocksfestivalen, en gratisfestival i Skellefteå och lyssna på all bra musik som finns.

Band jag tänkt se
  • Abalone Dots. Jag får inte missa dem, det vore som att missa min egen brors bröllop. Världens finaste tjejer och världens bästa stämmor.
  • Christian Kjellvander, mest för att jag fått för mig att han spelat med Tingsek och därför per definition låter som Tingsek.
  • Det kommer inte bli en festival utan dans och för mig blir det ingen dans utan Feel My Heartbeat och Umea Beat Collective.
  • Doktor Kosmos och jag kommer skrika efter Mördarbruden Eva tills rösten tar slut.
  • Glesbygd'n kommer som alltid att leverera, sett dem två gånger förut och det har varit hög kvalitet.
  • Kleerup och Kocky och sen ska jag ringa N.
  • Hadar Kasch, gamla gymnasiekompisar som spelar den enda punk jag kan tänka mig att lyssna på (Sry Dennis.)
  • M A Numminen. Här krävs ingen motivering.
  • Movits! som jag kanske nämnt tidigare; svängig swing-rap.
  • Organism 12 för min brors skull.
  • Pugh Rogefeldt för alla 50+ som älskar i jeansjacka på gröna gräsmattor.
  • Sirqus Alfon och få Urkult-stämning all over again.



telefonköer

Jag väcks abrupt av min far. "Har inte du betalat den här?" säger han och viftar med ett A4ark med siffror. Jag vaknar till, fortfarande arg efter min dröm där mamma dödade mig, och börjar svära. Ofta gör jag det när jag möts av helvetestrumpeter innan frukost. Några banksaldon och telefonsamtal senare inser jag att jag tydligen fick två böter för ungefär en månad sen, betalade in en för stor summa på den ena och missade helt den andra. Blev på bättre humör efter att hon i telefonen, efter en 15 minuters telefonkö, sade att det gick att flytta över de överblivna pengarna och att jag bara behövde betala in mellanskillnaden.

Sen behöver jag komma åt Midgårdsskolan och deras jourtelefon som enligt hemsidan har öppet mellan 10 - 12 på torsdagar. Det är NU, men inte svarar de inte!

Fattar de inte att deras slarv kan komma att kosta mig min högskoleplats? Jag ringde dem nämligen för nästan två veckor sen och bad dem faxa över mina avgångsbetyg till Musikhögskolan. Jag gav dem faxnummer och fick till svar att "ja men det gör jag på en gång". Hon i Malmö sa i sin tur att om hon inte fått tag på betygen innan klockan 15.00 så skulle hon ringa upp mig. Telefonen var tyst hela eftermiddagen.  Nu får jag istället ett mail där det står "jag har fortfarande inte fått dina betyg, vilket är viktigt för att vi ska kunna bereda plats åt dig". Midgårdsskolan har alla gått på semester och jag får förlita mig på denna jourtelefon som inte har öppet. Vafan liksom.  

isländska sjöbjörnar

Det har varit ett evigt tjat i min playlist när det gäller nordisk musik. Tror det började med folkmusiken och det lätta vemod som följer på. Sen smittade det ned mina pop-influenser till en sån grad att jag nu måste ha ungefär 25% nordisk musik på spellistorna.

Vad som dock varit är att det mest representerats av i huvudsak svensk musik med inslag av norsk pop och något enstaka danskt band. Finnarna har kommit med suspekta klanger eller beat men Island har i stort sett uteblivit. Det tänkte jag nu göra något åt så därför ska jag bara lyssna, inte bara på Bjork, Sigur Rós och Múm, utan även på sjumanna-indie-folk-kollektivet seabear. Maken till oskyldig sommarröst får man leta efter. Sen kan ni spana lite på nästa ö-lands-gäng; hjaltalín men de sjunger på isländska vilket kanske kan, i alla fall för mig, störa lite då man tror sig fatta vad de säger, men icket!





tusikens

"HIPSTER: young, well-educated urban middle class and upper class adults with leftist, liberal, or libertarian social and political views and interests in a non-mainstream fashion and cultural aesthetic. While definitions vary, hipsters are often associated with alternative music, "indie" culture (indie rock and independent film), and other non-mainstream products, such as vintage clothing."

Jag som aldrig trott att jag skulle vara en hipster. Kolla bara resten av beskrivningen här direkt efter att ni skrattat åt en fin vimmelbild från i fredags på mig och min bror. Tror att det är läge för båda dessa att ligga lågt ett tag.



åh, denna ständiga man

Vill man inte bara älska någon som ser ut så här?



Kan inte låta bli att undra:
  • Är det så att han äter samtidigt?
  • Vems är cykeln och kommer han be om ursäkt efteråt?
  • Hur många år kommer det att ta innan han slutar älska att urinera offentligt?
  • Hur kul kan det vara att stå upp och kissa? En ärlig fråga från en homo sapiens av det andra könet.

belgaren

Sebastians geniala blogg lika full av vardagshumor som en sprängd anka har adressen http://belgradediscotheque.blogg.se/ så gå in och i alla fall småle så är jag nöjd.

Fika

Igår träffade jag Sebastian. Jag ville tacka för att han tipsat stället jag jobbat på i veckan om mig så vi hade en fin liten improviserad picknick med baguetter och chèvrefärskost. (Vilket påminner mig, jag har kvar lite cashewnötter.. mums.) Umeåvädret var dock inte så mycket att lita på så det blev till kaffe och glass på bibliotekscaféet. Sen drog vi till Nydalahöjd och spelade lite gitarr och läste fula bloggar. Hans är inte ful. Den är rolig. Min är inte så rolig. Det enda som är lite tjatigt med Sebastian är att han verkligen avgudar Blondinbella. Det är inget skämt, det är nästintill obehagligt. I och för sig så tycker jag allt som är rosa är obehagligt så oroa er inte. Han är sund och hälsosam i övrigt. Jag ska posta en länk till bloggen så fort jag kommer på vad den heter.


utmanad

The Rules: List seven songs you are into right now. No matter what the genre, whether they have words, or even if they're not any good, but they must be songs you're really enjoying now, shaping your summer. Post these instructions in your blog along with your 7 songs.

1. Movits! - Äppelknyckarjazz.
Av en slump då jag spanade in banden till Täfteåfestivalen och fastnade här, men den sätter sig med sin swingtjosanhejsan.
2. Juvelen - Don't mess (Krazy Fiesta RMX). Perfekt förfestlåt, och jag blir så fruktansvärt danssugen varje gång jag hör den på dansgolvet, i bilen eller på radion. Detta är dessutom en härligt sommarfräsch latin-remix.
3. Johnossi - Execution Song. Körde sträckan Stockholm - Umeå för ett tag sen och spelade den här låten över 20 gånger. Som min bror säger, det gör mycket för låten, det där första skriket.
4. Addeboy vs Cliff - Red Button. Av i princip samma anledning som låt nr 2.
5. Aesop Rock - None Shall Pass. Någon form av indie-pop-rap som jag bara myser av. Videon är inte så jävla dålig heller den.
6. The Doors - Five to One. Den låt som absolut först kommer när jag går och nynnar runt i min egen lilla värld. Fantastisk röst, helt galen story bakom.
7. MGMT - Electric Feel. Herr N spelade den kanske 10 ggr om dagen när jag var där senast, vilket gjorde att den satte sig rätt bra. Nu spelas den överallt och jag bara tänker på honom hela tiden. Fint med sextakt också, händer inte för ofta.




Leffe G

Äntligen! En blogg värd att läsa!
http://www.leifgwpersson.se/



skön dröm

Jag och en random kompis bröt oss in på flygplatsen och bestämde oss för att ta två av UL-planen. Det gick jättebra, tyckte de i klubben. Vi flög och flög runt runt och jag var jättebra på att flyga konster och allting. Det var snö ute och mörkt men det hindrade inte oss. Spela cd-skivor kunde man också göra. Sen träffade jag Alex Schulman och han var jätte, jag menar verkligen JÄTTE, trevlig. Så vi promenerade tillbaka till Vreten, där flygfältet låg. Natans mamma skulle tävla i skeleton så vi tittade lite på det och sen så flög jag och Schulman hem. Han sov i en sovsäck i min källare framför teven och mådde som en prins.

ut i etern


de spelar den där låten hela tiden
alla runt mig,
krogarna och vännerna
alla vill de lyssna på electric feel
i sex-takt  

family fun



Ja, min bror gillar att göra miner.

Nytt jobb!

Min gamla klasskamrat fick ta en massa skit från mig en kväll över msn för en tid sen, en tid då jag satt själv med alldeles för mycket öl och oro i kroppen. Jag berättade om min situation och klagade över att jag inte hittade jobb här uppe. Inte för att jag letat speciellt mycket, men ändå. Så i tisdags fick jag ett sms från honom där det står "villeru ha jobb eller? min morsas jobb behöver extrapersonal och de var intresserade av dig". Så jag fick ett telefonnummer och nu har jag jobbat min första dag! Väldigt roligt, lunchrestaurang och catering ; precis lagom för mig. Fick dessutom jobba full dag, vilket inte händer så ofta. Kul med lön! Tagga Trästock då? Funky F?