fyra dagars

Det var väldigt bra väder i veckan. På Bollnäs Folkhögskola innebär det filt, cd-spelare, kaffekoppar, gitarrer och fotbollar tills näsan trillar av av solsting.

Vi tog även en trevlig promenad till Lidl och insåg att pengarna vi sparat på att handla där precis räckte till en taxi hem så den tog vi också. Man skulle kunna säga att vi har stiftat bekantskap med det som kallas för svenska sommaren med allt som hör till; kalla nätter som sakta blir till varma förmiddagar då man brer sin morgonsmörgås i gräset och ömsom helgar, ömsom förbannar alla småkryp som finns på marken. Man ligger på rygg, någon sjunger en sång, andra försöker inviga andra i sina molnmysterier.

Vi delar ett paket körsbärsglass tillsammans. "Livet, detta ständiga livet", som Lotta så charmigt uttryckte sig, faller alltid på vår lott att diskutera tills antingen någon får ångest eller någon börjar dansa/sjunga/skratta och så länge som det är på den nivån så gör det ingenting. Vi gömmer kastanjer i håret på någon som masserar en annan som ligger på en tredjes mage.

Vi skriver kommunistiska kampsånger bara för att driva med genren och spelar jazz uppflugna i ett träd. "Basklarinett och koskälla gör livet värt att leva" säger Kenta med driv i blicken. En annan sitter med hjärtat på helspänn och skalderar rim på rim på rim. Han tar ett bloss från ciggen han lånat av sin granne och präntar ned ett stycke historia på baksidan av mitt brev från Musikhögskolan om framtid och kärlek till musiken.

musiken flödar

Jag klarade testet; det ultimata, och kom in på Musikhögskolan först i Örebro men sen också i Malmö. Då det var den sistnämnda skolan jag trivdes bäst i, så blir jag troligtvis skåning till hösten.

Jag har nu skrivit en andra schlagerlåt till festivalen; En Oduglig Man, en rockabillylåt om otrohet, att jämföra med Aldrig Fri, electrobiten om hur jag förälskade mig i Kentas mamma. Det blir sena nätter då våran eminenta ljudtekniker ställt om dygnet. Speciellt jobbigt är det nu då jag har orkestervecka som börjar 9.00 varje morgon. I morse var det fruktansvärt jobbigt att gå upp faktiskt.

Det går en trend bland mina kompisar på skolan att skriva låtar nu; inte bara för att vi måste ha bidrag till vår festival och därför hetsat alla till att skriva, utan kanske också att det finns många känslor som vill ut. Det är slutspurten på två år av gråt och skratt tillsammans så det är väl inte så konstigt om man känner sig lite känslomässig. Idag fann vi oss sittandes uppflugna i ett träd spelandes nyskrivna kampsånger som Stalin och dylikt. Med glimten i ögat måste tilläggas.

Jag har även bestämt mig för att köpa violan. Det betyder att jag troligtvis får lite short om cash på slutet. Drygt värre att jag blev tvungen att ställa in resan till Uppsala ännu en tid. Har pratat om det ett tag nu så det känns nästan lite pinsamt.

Ja ja. Vill gräva ner mig men det är så fint väder ute att jag nog måste vänta till ikväll innan jag gömmer mig för omvärlden. Facebook är inte bra för integriteten och det personliga utrymmet.

grill igår med

ja jag grillade ju med mina kompisar på skolan igår så det kan jag i alla fall lägga upp lite bilder ifrån. Håll till godo.

image105
Mathias stjäl en korvstackare,
Hanna letar något i sin väska,
jag blir störd av röken och
Lotta, hon vet jag faktiskt inte vad hon gör.



image103
Kenta, Jesper och Wille diskuterar chilisåsens vara eller icke vara.

image104
Engångsgrillar var helt i stil med våran filosofi (och ekonomi).
Wille tog på sig allt han kunde hitta i Mattias garderob så han kör ullkappa + dunväst.
Mattias själv fick dock nöja sig med en filt.


bolletjärn

Åh, nu fick jag inte med min kamera, men om jag hade fått det hade ni fått se underbara vyer från våran grill- och cykelutflykt till Bolletjärn idag. Jag vaknade tio och klockan elva var vi på väg. Det är i alla fall ett bra utflyktsställe, precis vid vattnet; men det är en fruktansvärt jobbig väg dit. Dock att rekommendera, speciellt om man cyklar för då får man glida ned hela vägen, genom Hamre-området och alla fina hus! Bra grej. Nu tänkte jag dock ta en lugn eftermiddag med lite ihopplock och sen tevetittning. Det har jag förtjänat.


image102

fler bilder från veckan som gått

image94


image95


image96


image97


image99


image100


image101

årets låt

Kommer hem sent varje kväll nu tycks det som; fyra av sex kvällar hittills denna vecka har jag inte somnat före 05.00 på morgonen.
Det blir i och för sig lätt så när man kommer på saker som är roliga att göra på kvällen; typ prata genuspolitik, grilla eller som senast ikväll: skriva en låt till våran melodifestival som hålls varje år i maj.
Jag, Jonas och Kenta har suttit sex timmar ikväll och proddat en electrolåt.
Den är en duett som handlar om en kille som sjunger ut sin smärta då hans flickvän blev lesbisk och ihop med hans mamma.
Det kan inte bli dåligt, framför allt inte med ett gästfeature av Mc F!
Ni får hålla ögon och öron öppna framöver efter "Aldrig fri" med ett för tillfället namnlöst band.

dansa dansa

vi var ute lite grann igår på tranan så jag bjuder på vimmelbilder

image89
image90
image91
image92
image93

laga mat

jag fick lite frispel igår
här är resultatet

image87

image88



tjugepluss

Jag fyllde år igår och det var trevligt. Har inte varit med om många lika angenämt TREVLIGA uppvak(t)ningar som den jag fick på morgonen. Min lilla kollektivfamilj som dagen till ära utökats med älsklingen själv bjöd på fin födelsedagsfrukost med nybakta scones. Sen var det orkester och efter det fick jag en stund själv med killen som varit söt nog att köpa mig ett pokerset med marker och allting; jag som precis fastnat för Black Jack får nu chansen att prova utan att spela bort pengar för det har jag lärt mig att man inte ska göra.

image84
dålig bild men fin tunika, lindex-rean

Vi fikade på kvällen, spelade lite kort, drack rosévin i markan och lyssnade på när Rowan och hennes pappa spelade, bland annat en låt till mig. Egot frodades och sen fick jag chansen att spela lite. Hade dock inte spelat varken folkmusik eller fiol på ett antal månader så det måste ha låtat så där alltså. Kände även lite på trumpetskillsen. De var ej där men det var lugnt ändå.

image85
oskar, tim, frida, maja på besök från umeå och hanna gassar i solskenet

Tyvärr så lade min kamera ned för några dagar sen så inga bilder finns att spana in.. men den sorgen blev kortvarig! haha, jag köpte nya RIKTIGA batterier, inte några himla fuskbatterier från Rusta, de är inte bra, men som sagt; nu fungerar kameran igen. Därför firar jag lite här som ni ser med att lägga upp bilder från idag, bland annat från pingisturneringen jag pysslade med tidigare ikväll. Det här med organisation är min grej tror jag. Gillar struktur (och att bossa runt folk).

image86
tobbe alpadie, vår pingiskung

kvartett

jag sitter som bäst och väntar på att mitt andra kvartettrep för dagen ska komma igång; den kvartetten jag lägger ned mest tid på och den kvartetten som spelar det bästa stycket: Schuberts Death and the Maiden. Fantastiskt roligt. Ska försöka lägga upp en ljudfil när vi blivit lite bättre.

Senare ska jag spela in kompiskvartetten åt Hanna Baummann. Bra sättning: undertecknad, Kraja-Frida, Muttan och Maja Läändin från Klassisk Klang. Kan det bli fylligare? Vet ej...

Efter inspelningen är det planerat en tjejkväll med tillhörande utgång på Tranan. Känns peppat men jag tror att jag ska försöka sova på skolan någonstans. Har tappat bort mina nycklar och dessutom så vill jag inte störa när jag kommer hem mitt i natten pack glad i hågen. :) Hoppas jag kan krascha på Fridas soffa. Vore asvärt.

Grattis till Erkki, Suave och Tattar-Jon aka Luffarkungen som fyller 20, 19 och 22 idag. Gratulerar!

dålig husvagn

Vi funderade som mest på hur man kommer i kontakt med en rom nu så här på vårat pyjamasparty. Kan man låna en levande bok på biblan?

F ö vill jag ha en husvagn. Kanske inte denna dock.

röd bonde

image81


image82


image83

fri helg åt samtliga

Det var ju en dag efter fredagen också. En dag som kallas lördag. Den bestod av skön lightstädning i lägenheten, häng i solen på skolgården, cruisande i paddan runt i staden och diverse festligheter. Jag och Kristin passade på att följa thereses initiativ och gå på Jam All Stars som spelade på Folkets Hus. Efter det så tog vi oss hem tillbaka till huset där ett litet party skulle äga rum. Det var roligt, framför allt kanske delarna då jag och Jonas hällde ut alla mina flingor på golvet, då vi dansade free form på mitt golv eller det faktum att alla tre brudarna sovit i samma rum sen dess eftersom vi inte orkar bära tillbaka sängarna igen.

Igår tog vi det lugnare. Orken var ej hög så vi åt upp chipsen till frukost, åt lunch på Max, gick sen på Normans och drack kaffe innan vi bestämde oss för att hyra film. Vi såg två rullar, En Geichas Memoarer och Running with Scissors. Den sistnämnda tog vi som komedi, men så var det ju ej. Tung och hård.

Nu ska väl jag och T ta oss till skolan tror jag. Det är ju lunchtid faktiskt.

bitch boys på röda bonden, edsbyn

kom hem nu. faktiskt inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara med en resa till gävle och tillbaka i bagaget plus då denna bilresa till guldbyn. ikväll var jag i alla fall the designated driver och var därför tvingad att med nyktra ögon inse vilka skithål hälsingebyarna kan vara ibland. bland annat så ville det lokala byafyllot att jag skulle smaka på det han hade i fickan när vi gick ut från pizzerian.

det var en ytterst konstig kväll och kanske den skummaste efterfest jag varit på. bara en massa kompisar som var fulla. en stod på balkongen, skrek att den skulle hoppa och kastade blomkrukor. en annan försökte få sin tjej att fatta att han verkligen gillade henne.

det konstiga är att inte en gång sen jag började på den här skolan har jag haft vad man skulle kunna kalla för en riktig konversation. till och med nu när folk runt mig började bli packade som djur och jag bara satt och väntade på den vanliga "alltså, förlåt men jag måschte bara schäga en sak". nähä, ingenting händer och jag börjar tappa tron på mänskligheten och dess förmåga att hantera känslor.

näe, människorna runt omkring mig är inte intresserade av vad jag har att säga om det inte handlar om skitsnack eller rykten. ganska lökigt. tur då att man har andra för tänk så tom man skulle bli om man bara hade dessa kålhuvuden.

efter showen

ja det finns onekligen mycket intryck att hämta efter en dag som denna.
upp i ottan för smink och hår tillsammans med 99 andra modeller. sen lunch bestående av baguetter med ost och skinka varvid följande dialog tar plats:
"men.. jag äter inte kött"
"jaha, pilla bort skinkan då"
"ja, men jag äter inte ost heller"
"men pilla bort den med då"
"men då är det ju bara en bit gurka kvar!"
   "ja men så kan det gå om man är petig med maten".

jag tror att det kommer bilder snart om jag får låna lite av fotograf Karl Nordgaard. mycket tekniskt skillad.  

Salong Donnas visning

God morgon. Det känns som att det är ruskigt tidigt det här. Jag har nog inte riktigt fått in känslan för sommartiden än. Nu ska jag i alla fall upp, äta lite frukost och så iväg på salongen innan det börjar. Fatta att det är ikväll!  

paddis

Ja, det har hänt igen. Min kära bil Paddan a k a en Mazda 626 -85 har somnat in. Bara temporärt hoppas jag men ändå, det är jobbigt när knoppar brister som Edith Södergran säger. Jag kommer med mer uppdateringar senare men jag ska dränka mina sorger i chokladpudding och chips nu. Plus lite Grey's Anatomy. Hej!  

återfödelsemärken

sen jag skrev senast har jag...

... varit på akuten över helgen
... kommit hem till bollnäs
... klippt mig och repeterat inför modevisningen på torsdag
... lagat två potatisgratänger (nej, faktiskt tre)
... lyckats tömma bilbatteriet (IGEN)
... fått hicka

ikväll ska jag på jazzklubben. hörde att ludde inte skulle det av lättjeskäl. ovärt.

idag var det även sol och vi satt ute och lyssnade på rock vid gula husväggen, som alltid. det var så skönt att vi fick återfödelsemärken på armarna.