Dag 4, igen

DAGENS
Saldo: 879 kronor
Inköp: idag inget
Frukost: flingor i havremjölk
Lunch: Bacon- och spenatpaj från i lördags. Räckte till två luncher faktiskt
Middag: just nu sitter jag med en kopp buljong och väntar på att jag ska komma på vad jag ska göra. Lutar åt chili sin carne.
Ork: höll på att somna tre gånger på praktiken idag. Inte bra, inte bra.
Humör: trött och lite sorgsen, kommer nog inte få träffa Andreas förrän på söndag

Dag 4

DAGENS
Saldo: 879 kronor
Inköp: Makrill, juice, en citron, lite potatis á 41 kr, en garderob på Babel för att fira det persiska nyåret á 20. + 20 kr för att jag sålde två matlådor till behövande bandmedlemmar.
Frukost: flingor i havremjölk
Lunch: blir bacon- och spenatpaj från i lördags
Middag: blodpudding
Ork: tidigt och jag vill helst krypa ned bredvid Andreas igen
Humör: bra, jag har rent hår och det är vår i Skåne

Dag 1, igen

(GÅR)DAGENS
Saldo: 920  kronor
Inköp: en entré på Teaterhögskolans teatersport-föreställning. Helt klart värt det. Eller?
Frukost: en banan och en kopp kaffe och ett glas juice
Lunch: blodpudding vid 4
Middag: pistagenötter, chips och en öl hos Johan på party
Ork: nu är det sent men jag är inte sååå trött faktiskt
Humör: dåligt. varför ska människor knarka?

Dag 1

DAGENS
Saldo: 1000 kronor
Inköp: inget
Frukost: en banan och en kopp kaffe och ett glas juice
Lunch: har inte ätit någon sån än
Middag: -''-
Ork: god. Promenerade hem från skolan.
Humör: glad och positivt inställd till livet. lite lättad över att helgen är här och att alla räkningar är betalda.

Ikväll ska jag träffa Fanny. Vi ska gå på improvisationsteater. Hoppas den är gratis. Sen ska jag till Johan på fest. Tur att jag fortfarande går på penicillin. Mitt busskort räcker fram till 31 mars. Sen blir det till att gå.


Det ösregnar ute. Mitt humör sjönk lite.

Kan man leva en månad på 1000:- ?

Detta är ett nytt projekt jag tänkte börja med. För att se hur pass illa de som har det sämst i samhället har det, tänkte jag (efter att räkningar är betalda) föra undan studielånet så jag bara har 1000 kronor kvar.
Jag ska där efter offentliggöra alla mina inköp här på bloggen och hålla ständig koll på saldot. Detta, i kombination med hur redogörelser för hur jag mår enligt mall, ligger till grund för detta projekt.



tanka

jag tänker väldigt mycket på erik och att hur det måste kännas att förlora sin pappa
och så tänker jag väldigt mycket på pengar
VÄLDIGT mycket

när jag promenerar så brukar jag försöka fundera på vad det är jag vill göra i samhället
och då kommer jag på att jag vill spela så folk blir glada
och jag vill spela en sån daff, en persisk trumma
men det kan man inte leva på
att göra folk glada

så tänker jag på de på kronofogden som lever på att göra folk ledsna
och så tänker jag att man tjänar mer pengar på sorg än på glädje
borde jag bli torped?

människan är så hemlig

människan är så hemlig
man borde säga precis allt man tänker lite oftare
jag gjorde det idag


Det är fågelljud i luften. Mina skor var vita en gång när jag köpte dem, på nedsatt pris, men nu har de både grå, gröna, bruna och blå fläckar

låt mig promenera mera.

Tog en tur hem som inte var den vanligaste. Gick av redan på möllevångsgatan och gick förbi konsthallen och st Andreas kyrka. Sen gick jag förbi den där fotbollsplanen som man aldrig ser in på, jag blir nyfiken.

jag går och går och passerar övergångsställen
som på räls


Sen kommer jag till mina kvarter. Där upptäcker jag att det händer konstiga och oväntade saker runt en hela tiden (om man tittar uppmärksamt). En man passerade och talade på ett främmande språk men han blev tyst när han såg att jag lyssnade. Jag trodde först han var från landet down under men så var han nog österrikare ändå för det lät som ett österrikiskt språk som han talade.

En kvinna cyklar om mig och säger idiot. Tror inte hon menade mig, jag hade ju inte gjort henne något. En annan kvinna hostar så hon nästan kräks och en tredje cyklar mötandes mig. Hon var gammal och hade dreadlocks och jag hann precis tänka "vad är det i hennes liv som gör att hon måste ha dreads" innan jag ser att hon var en ung solbränd rökare.

Människor
Rökare = socialgrupp 3
Snusare = socialgrupp 2
Kokainister = socialgrupp 1
Heroinister = socialgrupp 3

Måndag

Jag är hemma från min första dag på praktiken. Det var roligt och kändes lite som en mjukstart. Ska börja skriva på min så kallade uppsats om ramfaktorer (och handlingsuttrymme, som Anna Houmann kallar det). Just nu så sitter jag och spelar Ceasar III, lyssnar på Ane Brun och äter vindruvor. Skjuter på allt som har med sånt att göra. Måndag är ingen fara, intalar jag mig.

Jag och min granne Anna tog en långpromenad västerut idag. Såg att Villa Neapel här på Fridhem går loss på 20.000.000 SKR. Jag tappade både anda och haka. Hade första repet på Schuberts oktett idag. Mycket fin musik.


Ane Brun - Rubber & Soul

från tonårstid med nokia 3210



Det är nämligen så att mina gamla folkiskamrater som jag gick i Bollnäs med lever nu livet i Hufvudstaden. Jag tänkte att vid 21 års ålder så har man kommit lite längre i livet än bara supa och skriva låtar till söta tjejer så jag gick in på deras nystartade bands myspace. Tänka sig.

Det har de inte gjort, men det gör inget.

Leonard och Laserpistolerna blandar Brunner d.ys söderdialekter med övrig svensk popkultur anno 1999/2009. Det är 80tals syntar med pumpande elbas i botten och det är rejält med tonårssmärta och hej Håkan Hellström, kom och hjälp mig. Den låt som verkligen sätter sig är "Paul McCartneys ögon". Jag sätter 100 kronor på att herr Moodysson känner att han kunde väntat liiiiite längre med att välja musik till Fucking Åmål om han får höra detta.

Jag är verkligen världens sämsta musikskribent, men jag kan säga så här; om det spelades in en film med känslan i magen efter en sexpack folköl i lekparken, med handen i den man hemligt trånar efters hand, låt mig då återuppleva den med Leonard och Laserpistolernas "Paul McCartneys ögon" som soundtrack.

Lyssna här!

Hemma på ...

Hemma på Xantippa så bjudes det Äkta Skånsk Vaniljyoghurt med Choklad, sura friska äpplen, kaffe och massa pussar till frukost.
Till middag blir det nog blodpudding. Det kryddas med lite kärlek och rött vin.

syster yster

Jag blir så stolt över hon trea från vänster:

Typiskt så fin han är

När jag precis blivit klar med min violalektion med hr P så ringer han. "Det bjuds på middag hos mig" och vips står jag där i dörren med mitt pick och pack.

Kyckling! I ugn! Lyxarnas lyckost! Så gott har jag inte ätit på länge. Tur att det blev så för jag åt bara sån där bruksmat i dag, kikärter i kokosmjölk med curry och couscous. Man vet att det är bruksmat när alla ingredienser börjar på samma bokstav och har typ samma färg.

Nu mumsar jag på ett blomkålshuvud och dippar bitarna i soygurt + holidaydip och tittar på denna fantastiska man som förbereder lektioner inför imorgon. Typiskt så fin han är.

remidjennytt

Jag spelade med Fanny i fredags. Det var så sjukt bra. Jag ska försöka få med henne i Remidjen. Viktigt med två tjejer tror jag. Så man inte blir "tjejen" i bandet. Inte för att det är jobbigt, men man vill inte hamna i ett fack. Dessutom så skriver hon också låtar och det är bra med lite omväxling. Gött med triolunderdelning på åttondelarna också. Det lär bli mycket västerbottenslåtar då. De har också swingunderdelning. :)

en sjunkande ö

Idag borde jag öva men det är så sjukt jävla svårt att få till något man kan stå för på en söndag. Min tanke är att göra mig sjukt svår med min nya härligt franska frisyr, gå på konsthallen och spana på Sune Jonssons fotografier och sen ta en kaffe någonstans med en bok och fundera på livet.

Jag vaknade upp och hade den där låten i huvudet IGEN. för att ni ska förstå hur bra den är så postas den härmed:


Förrgårdagens middag

Färskt bröd och en tekopp. Vad passar bättre till det än den här soppan? Den har fått sitt namn efter den dag som den smakar bäst på; andra dagen efter att man lagat den. Lever man själv så räcker den säkert fler dagar också.

Tvådagarssoppan:
Ett halvt kålrotshuvud
En lök
Två potatisar
En stor morot
En liter vatten
En höns- eller grönsaksbuljongtärning
Senap
Rosmarin
(Pumpa- eller solroskärnor)

Skala och hacka rotsakerna och löken. Lägg allt i en stor gryta med vatten, buljong och kryddor. Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Ta fram mixern! Min favorit! Mixa slät och servera. Jag gillar att strö lite kärnor i soppan. Servera med gott bröd. Jag hittade detta Riddarholmsbröd på mitt lokala bageri Systrar och bröder.



Hemma från frisören

Jag klippte mig. Är nu 175 kronor och lite hår fattigare, men en chokladklubba och en frisör, lätt värd att komma tillbaka till, rikare. Tänkte att jag skulle hemmafärga håret nu. Inte riktigt lika rött denna gången.

Det är mycket skapande just nu. Jag komponerar och skriver små texter och melodier. Dock inga som passar med varandra. Det är lite tråkigt att de inte gör det. Vore kul att ha en hel låt nån gång.

Musik ska vara organisk.

lördag

Jag ska gå och klippa mig nu.
Sen köpte jag jättefina tabletter idag. Mönstrade - så klart. Vad är det med mig?


21:57

och istället för att producera musik som ska spelas om 12 timmar
så lägger jag patiens som aldrig går ut och väntar vid telefonen

varför finns inget I i OSS för?

Tjära dagboken

(att läsas med en eftertänksam, finsk röst

...ungefär som ett mumintroll)



Kära dagboken,
idag snöar det i Malmö.

Det gjorde det int imorse när jag gick till skolan. Då sken solen. Men det kom lit snö på vägen och jag mötte tre barn. De kom från ett annat land. De var ungefär sju år gamla och den ena sa "jag hatar Sverige, jävla snö". Det tyckte jag var lit roligt.

I skolan träffade jag Rickard och Edvard. Vi fikade lit och pratade om en konsert vi varit på, alla tre. Edvard hade rakat av sig allt hår i ansiktet. Jag kände först int igen han. Han sa att han kom från Bosnien. Det hade jag ingen aning om.

Jag spelade lite fiol. Mest på mina gamla låtar från folkhögskolan. En svår. Den gillar jag. Från Hälsingland.

Sen hade vi kör och jag, som var så snorig, var ensam i min stämma. Nu är jag hesare. Jag och Johan från Remidjen spelade lit efteråt. Ungefär två timmar. Det var kul med fiol. Vi spelade en låt från Ronja. Den är så fin. Det var ett barn i Svalöv som ville sjunga den. Jag hade int hört den förut men jag gillade den då och jag gillar den än mer nu.

Klockan blev så mycket så jag fick springa i slasket till bussen. Mina skor blev blöta och jag frös lit. Men jag hann till konserten och den var fin. Det var jazz + orgel i en kyrka.

När jag kom hem var det kallt i min lägenhet. Varför är det så kallt? Jag gillar int det. Men min dator gör det, den går så snabbt så snabbt när den är kylig. Som jag på promenad ungefär. SOm tur var, hittade jag lite godis i en skål hemma så nu blev jag också lite glad.

Jag måst ladda min telefon och ringa han den där killen. Jag måst göra lite skolarbete på hans dator. Den litar jag mer på. Plus att han har Sibelius. Och att det är varmare där. Och jag får en god frukost. Plus att jag är kär i han.

Hej för alla.

jazzkompisar

Jag kanske inte hade nämnt det förut, så jag gör det nu. Jag hade ju besök här i veckan; Mattias och Ellen från min gamla folkhögskola. De var i Malmö för att göra sina sökningar till Musikhögskolan. Det gick ganska bra, Mattias gick inte vidare men det gjorde Ellen och blev därför tvungen att stanna lite längre. Hon fick bo i mitt lilla studentrum medan jag bodde hos Andreas. Stackarn, så kallt det var.

Här är lite bilder från tisdagskvällen; vi var på På besök och lyssnade på Maggi Olin Project. Så klart var A där och spelade.


I got som much beauty around me, I can't lose

Igår, när vi kom till min lägenhet efter att ha varit på tårtkalas hos Jens, så upptäckte jag att jag råkat lämna fönstret öppet under helgen. Jag hade dessutom inte varit här sen i fredags så det var väldigt kallt. Det är fortfarande kallt, men det blev lite varmare efter att vi tänt lite levande ljus och druckit te. Jag passade på att sova i det där fina fina nattlinnet som jag fått av mamma. Det ser ut som ett lucialinne. Med flätor i håret så kände jag mig faktiskt som om jag vore född ett halv decennium tidigare. Så mysigt. Imorse gick han tidigt och lämnade persiennerna lite på glänt. Det var solsken ute och jag kunde inte få nog av vårkänslorna. Tyvärr är jag fortfarande sjuk men febern har släppt i alla fall.

Ännu en vän har gift sig. Det är nu inte bara de frikyrkliga vännerna som gift sig, utan nu kommer även karriärskompisarna med ringar på fingrarna. Som tur var, är den senaste vännen i New York så jag kan i alla fall blunda och klicka bort det på facebook. Men när den unge herrns bandmedlemmar skaffar barn så börjar mina ynka 22 år kännas väldigt få.

Jag skulle vilja klippa mig. Har inte gjort det sen augusti. Kanske att M**** kan göra det när jag/** kommer dit.

I låtväg så finns det rätt mycket som inspirerar just nu. Ta bara den här härliga liveversionen av Toffee Pop med Damien Rice. Det finns inte mycket som låter som vår som denna för mig alltså. Lätt värt 4 minuter av ditt liv.



jens birthday

idag fyller jens, jämten med palten, år. jag ville verkligen ta mig dit och säga hej men jag är så sjuk att det mest nog blir jobbigt. grattis i alla fall.

söndag

åh ska jag aldrig bli frisk?

jag bara ligger framför teven och känner hur alla borden radar upp sig på mig. "jag är sjuk" säger jag om och om igen och faktiskt, det får man vara.

nu är lilla jimmy utanför dörren. han skrattar på thai och är fantastiskt söt.

igår var vi hos andreas vän johannes som fyllde år. han brukar kalla mig lilla my. jag var minst på festen. så klart. men hans sambo anna, från böleäng (!!!), hade dukat upp med massa selleristavar och dylikt så jag hamnade vid dippen och pratade gamla teg central-minnen. det var kul, även om det skiljde si så där 7 år.

lördag

Jag vaknar av polishelikoptrar. Andreas vaknar av att jag hostar.

Man kan inte säga att man känner sig otrygg men det är ändå någonting som lurar. Det var den där demonstrationen idag och jag kände mig lite orolig på väg hem. Andreas klappar mig på axeln när jag känner oron över att ambulanserna blåljusar sig bort mot demonstrationståget. Han säger "det var säkert inte till dem de skulle. Det var säkert Asta, 89 år som satt i halsen" och så känns det lite bättre. Jag känner mig lite orolig nu för tiden. Det är mycket som ska göras och jag tror jämt att det är något jag glömt. Är det inte det så är det säkert någon som tror något om mig som inte är sant och hur ska jag veta vad alla tror? Börjar jag bli galen?


Istället för att öva

Jag sitter med Abbe som gått Södra Latin med alla mina vänner, Johan R i Remidjen, David från Xantippa och John i datasalen. Snart kommer Andreas. 

Skägget Äter har fått en spelning i Sthlm. Får se om jag kan ta mig dit. Ska ju på en annan turné ungefär då så.. :) Vore kul att träffa alla gamla skäggagamer. 

Det är sökningar till skolan nu i dagarna. Jag träffar en hel del gamla bekanta och då bland annat Hanna Andersson som jag gick folkmusik med första året på Bollnäs. Det kändes som igår så vi spelade lite. Sen tog vi bussen till Södervärn. Där  gick vi en promenad: Möllan, Folkets Park, Konserthuset, Lugnet, Brogatan, Trianglen, Kronprinsen, Ribersborg, Bo01 och Västra Hamnen. Sen fikade vi. Det var en lång promenad. 

Näe, nu ska jag fortsätta på min långa och komplexa låt.