sökningsturné

hej hej, jag är i malmoe hos mina vänner erik och jocke. här ska jag spendera fredag kväll med hemmagrogg och sökningslördag, ta-igen-sig-i-skåne-söndag och shoppa loss-måndag.

idag var jag i örebro där jag spelade upp mina stycken för sven-ole. kom dit igår, bodde hos olle och tvingades lyssna på lysanders snarkningar. drack öl med symfoniorkestern, 20 kronor gambrinusen, hängde med killen som satt i min jury idag.

fika med ulrika som jag tågluffade med i somras. pratade pojkvänner och framtidsplaner samt bestämde ännu en europa-resa.

träffade lena bohlin på tåget också, en tjej som spelade i min orkester hela gymnasiet. vi pratade lite. verkar som hon har det bra. åkte långsamt från mjölby med köttfrossa då jag tvingat i mig kall bistro-lasagne eller kula. kött är inte min grej alltså. första klass, läsa martin kellerman-böcker och sova på sniskan.

väl framme i malmö träffar jag förutom de tidigare nämnda även jockes flickvän och victor. de dricker upp min tack-för-att-jag-får-bo-hos-er-i-helgen-present och snart är det väl krogen. undertecknad vill hellre sova då det är upprop på musikhögskolan 08.45 imorgon bitti. arla morgonstund och jag saknar oslo lite grann då lägenheten deras ser ut som våran på grünerlökka. banne mig. i'll be back.

fest är bäst

Om en timme går tåget från Stockholms C till Örebro. Nu börjar sökningarna.

dag ett som sambo

Så där ja. Då är man tillfällig sambo. Tid som ska spenderas med pojkvän i etta på 35kvm: 4 veckor - 1 vecka på resa. Två dagar genomförda.

Igår kom jag fram till Samarkand, eller i alla fall min älskades famn. (Hah.) Eftersom jag börjat min resa i den arla morgonstunden så bjöd han mig på en fin och laktosfri frukost, allt avnjutet till utsikten av Söder om Söder. Sen tog vi en promenad längs "sopbergen" som jag inte riktigt vet vad de består av men jag antar att om man skrapar lite på ytan så blir man lite ..äcklad? Hur som helst så var de höga kullar med gräs och träd på och frisbee-golfbanor. Mysigt.

Idag blev det en väldig ambition som väckte oss. Det ligger nämligen ett dagis precis utanför så jag vaknade klockan tio av barnaskratt. Med den biologiska klockan evigt ringandes i huvudet bestämde jag mig på stört för att utnyttja livet till max: dvs åka in till centrum för att leva det ultimata barnfria livet och göra saker som jag vet att jag inte kommer göra i lika stor utsträckning när jag blir mamma. Till exempel så gick vi och tittade i skobutiker. Hade jag haft en unge hade jag säkert behövt plocka ut en och annan sko ur tultingens mun så fort jag vänt mig om för att försöka mig på att klämma ned mina egna fötter i ett par converse. Sen så fikade vi; också en grej jag hatar att småbarnsföräldrar "tar sig rätten till". Det borde finnas speciella föräldrafik så vi som inte har barn slipper stå ut med barnaskriket ett par fem år till. Till exempel så har mitt favoritfik i Umeå blivit infekterat av bäbisar och svullna bröst och barnmatsburkar. Åhh. En väldig suck.

Vi avslutade dagen med att gå på bio; Morgan Paulsson - världsreporter. En mysig kväll på tu man hand. Plötsligt så känns det här nyblivna sambolivet inte så hemskt. Nu är steget bara att skaffa fiskar.

frågor och svar

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Nej det är jag inte.
2. Är du lycklig?: Ja det är jag. Har allt jag behöver, mår bra, inga skulder, alla de jag älskar lever.
3. Är du uttråkad?: Tja jag har igång MTV med stereohögtalare men jag är lite less nu.
4. Är du ledsen?: Nej, inte nu och inte så alls egentligen.
5. Är du italienare?: Nej, men det vore häftigt? I och för sig är alla mina erfarenheter av italienare dåliga...
6. Är du cool?: Ja, otroligt.
7. Är du från Irland?: Nej. Inte det heller.

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Jo, jag tror nog det, men inte i mitt och Ns fall.
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja, men det hör till.
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Om? Ja, det har jag..
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Ja faktiskt. Det har bara hänt en gång men det var en speciell kille i högstadiet. Nu spelar han i Nordic.. Heh.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Ja. Bara en dock, men det är bara han jag vill kyssa.
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Ja! Men jag fattade att det var Stas efter några dagar...
7. Är du kär? Ja det är jag.  Varje dag.
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Ja, men vadå, är jag inte stor snart?!

10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar? Facebook.
2. Hår eller ögon?: Ögon. Hår kan man ju påverka så väldigt.
3. Katter eller hundar?  Allt som är litet och luddigt och behöver hjälp.
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Jag har några riktigt bra vänner som jag håller mig med tror jag. I och för sig är det trevligt med kontakter!
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Portello. :)
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Jag tror jag väljer utekväll medan jag fortfarande kan dansa.
 8. Pengar eller lycka?: Lycka.
9. Dag eller natt?: Dag. Det är då det händer vet du.
10. Msn eller mobil?: Mobil. Sms helst.

TIO \\\"HAR DU NÅNSIN...\\\"
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: Ja, ett antal gånger, men inte de senaste två åren faktiskt.
2. Brutit ett ben?: Nej, inte. Men slitit av ledband och sånt. Mjukdelsskador.
 3. Gjort nåt du ångrar?: Ja. Hundraförtio gånger typ.
4. Hoppat Bungy Jump?: Nej, jag tror inte jag skulle våga.
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja. Men inte på länge.
6. Ätit en hel tårta?: Rulltårtor har gått ned, ett antal, ja.
7. Gjort bort dig offentligt?: Ja. Hah. Men det hör till!
8. Gråtit när ett husdjur dog?: Först var det eremitkräftan Jesper, sen katterna Chili och Sushi. Fy.
9. Velat försvinna?: Ja, när man var tonåring ja.

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: Wille om vi skulle se på film.
2. Telefonsamtalet du fick: N!
3. Personen du var med: Wille, Tobias, Mattias Windemo, Victor och Jesper.
4. Roligaste grejen som hänt: Det var en elak men rolig grej att vi tog bilen till tåget då vi bara hade fioler medans cellisterna var tvungna att gå två km med tunga väskor. Vi insåg det dock väl framme.
5. Personen du smsade: Bror min om han vill joina en roadtrip.
7. Du skrev till på myspace: Frida tror jag.
8. Du kommenterade:  Ingrid. Hon borde verkligen ta och höra av sig snart.
9. Du tillbringade natten med: N.

dåliga rullar betyder dåligt inlägg

Igår tryckte jag i mig halva karamellpåsen och lagt mig tillrätta för en liten tupplur framför tv6s Cops. Dagens asnit handlade bland annat om en kärring som blir tagen på bar gärning när hon röker crack under en väg. Cops är bäst när man sover.  Men sova gjorde jag alldeles för länge då och sånt gillar vi inte, så jag ringde Wille på en gång för en ursäkt till att kliva upp. Jo det blev film så jag tog mig rätt snabbt till skolan.

Vi började med den fantastiska Plan 9 from Outer Space från 1959. Har ni inte sett den än så bör det göras. Filmen är känd som den sämsta filmen i världen någonsin så det finns inte så mycket att säga. Ploten är ungefär så här: aliens attackerar jorden och återuppväcker döda. Den är inte bara dålig, den är fenomenalt dålig.

Halva filmen består i princip av ihopklippta journalfilmer då budgeten inte räckte för att filma beskjutningar och flygscener. Bela Lugosi, han som spelar det första offret, dog under inspelningen så de tvingades hyra in en stand-in. Synd bara att han då inte var speciellt lik. så karaktären fick gå runt i alla scener med armen täckt för ansiktet. De hann i och för sig spela in tre scener med originalskådespelaren så de används flitigt i olika sammanhang, ihopklippta och så vidare. De andra två här nedan var också fantastiska. Den ena säger ingenting i hela filmen men marknadsförs ändå som filmens storstjärna. Den andra hoppades man inte skulle prata för han var svensk och boxare och inhyrd för sin hyddas skull. Tyvärr hinner han skämma ut sig. "Ajm a bigg båj naw, jånny."
image69


Efter den behövde vi en liten paus för att smälta alla intrycken. Tobbe hade köpt den bästa filmpizzan man kan käka på helgen, Dr Oetker's Pizza Mozzarella. Oh yes.

Sista filmen blev Kung Pow: Enter the fist från 2002. Sjuk. Tänk er en medioker kampsportsfilm från 70-talet som dubbats om. Därefter har nya scener och karaktärer lagts till, framför allt då huvudpersonen själv. Där har du filmen. Producenten själv har huvudrollen. Hah. Också han överdubbad av sin egen röst. Killen har innan denna gjort Den galopperande detektiven-filmerna. Det är inte jättebra, men det är nog inte meningen så heller skulle jag tro. Jaja. Halvbra filmkväll, halvbra inlägg. Huvudsaken är att ni antingen ser filmen eller inte. (?)

avslappning

Jag är lycklig för jag har en ledig fredagseftermiddag och trocaderokarameller. Texten som inte syns på ovansidan är "Endast i Norrland!". Och där finner ni även undertecknad ikväll.

image68


Mina vänner: Linda

Namn: Linda Carlsson

image67

Favoritmat? Linda är en fantastisk kock. Hon drar sig inte för att göra traditionell mat, heller inte för vegetariskt/veganskt. Vilt-kött tillhör tillsammans med knäckemackor med tartex och smörgåsgurka hennes favoriter. I alla fall av det jag sett.
Favoritdricka? Brämhults juicer är populära. Nyttigt och bra.
Ögonfärg? grönblå tror jag.
Fräknar? jag tror inte det men hon är lite rödlätt så det är nog inte otroligt om det är så.
Favorit-uttryck? många dialektala ord gillar hon. "he" (=engelskans "put"), "tar ont",  "plättar" om pannkakor osv.
Födelsedag? sommartjej.
Familj? yngst av tre barn med snälla föräldrar som bor i den västerbottniska skogen.
Bostad? Just nu inneboende på Blåhaken men hon letar bostad i Uppsala.
Favoritfordon? Gillar nog också att cykla. Men vem gör inte det?
Utseende? Lång, smal och fin. Man känner igen henne på de två dreadlocks som hänger ifrån hennes nacke.
Längd? Över 170 i alla fall. 174 kanske?
Vad använder hon/han för smink? Ingenting. Inte för att det är nödvändigt, hon är otroligt vacker.
Pojkvän/flickvän? Nej.
Bästa kompis?
F i Götet och F i Norge.
Favoritfärg? Jag hoppas och tror att hon, liksom jag, gillar grönt.
Favoritaffär? Hon gillar ICA, men envisas med att säga Hemköp. Ligger vägg i vägg med hennes andra favorit Kupan. Över huvudtaget loppisar, second-hand och så vidare.
Personlighet? Känslig. Inte så att hon  börjar gråta lätt, men hon påverkas lätt av sin omgivning och saker som händer.
Favoritlåt? kan inte riktigt säga exakt vilken men hon gillar en bunt klassiska balkan/klezmerlåtar.
Artist? Manu Chao ligger nära till hands, kan dock vara så att det finns nån zigenare någonstans som hon fastnat för.
Mobil? SonyEricsson tror jag. Snurrmobil som går sönder ibland.
Alkohol-haltig dryck? ---

Brukar han/hon:
Röka?
Nej. Kanske en gång per år.
Snusa? :)
Dricka alkohol? ---
Titta sig i spegeln? Ja, men det ligger inte i hennes natur att vara fåfäng.
Vara dum? Njae, tankspridd kanske. Aldrig elak.
Vara snäll?
Ja, fantastiskt.
Äta mycket? När hon har råd. Det gillar vi!
Slå folk? Nej. Kan tänka mig att om hon tränade en sport intensivt skulle det iofs kunna vara boxning.
Peta näsan? Eh, inget jag lagt märke till.
Köpa saker? Näe. Hon är bra på att hålla i pengar.
Ta droger? Nope.
Älska folk? Ja, hon fastnar väldigt lätt för människor. Det går i block liksom.
Resa? Ja. Spanien på språkkurs, Norge och jobba, Indien och få med sig små fina magbaciller hem.
Ljuga? Näe. En ärlig person.
Skratta? Oh yes...
Gråta? När hon tycker synd om sig själv. Då får man klappa och trösta och säga hur mycket man gillar henne. Det tycker jag om att göra. fast det är tråkigt att man ska behöva grina för det.

them real vagabonds

Mina nya skor tar för sig i hallen.
image66

living in room

Jag och Therese har bytt rum. Mitt nya är fullt av vårkänslor.

image63
image64
image65

nytt ljus

Jag vet att jag är/har varit rätt ojämn i min uppdatering. Här är i alla fall en resumé av senaste tidens händelser. Nu även med bilder:

image61

T har köpt en ny jacka på Weekdays rea. Den är fin och värd att ta en bild på.


image58

Wille blev väldigt snabb bakom trummorna. Han spelar jazz.


image60

Chefskocken fick ta till drastiska åtgärder. Banjomannen uppe till höger är gjord av häftmassa.


image59

Champions League-sittning på Sport in. M ser lagom intelligent ut.


vårkänslor

Det började med att jag och T gick till skolan. Eller förresten, det började tidigare än så. Jag  vaknade mitt i smeten som alltid, efter 40 minuters snoozande, och försökte ta mig i kragen och möta dagen. För tillfället kan nämnas att jag är nere i någon slags svacka där jag varken äter bra eller sover bra eller gör vad-som-helst bra utom att titta på teve och dricka en liter apelsin-äpple-passionsfrukt-juice om dagen. Dock bjöd morgonen på en strimma solsken.

Så konstigt egentligen, varje vår får jag; likt ett brev på posten, så självklart är det, en klump känslor dimpandes ned i hjärtegropen. De är rankade i jag-bryr-mig-ordning, dvs hur mycket jag ska ta dem på allvar. Den första är nyfikenhet. Som T sa imorse, det är som om man går och väntar på någonting. Här går vi och har överlevt ännu en livstid för träd, löv, svampar, djur och natur; vi kliver ut ur döden in i någon slags pånyttfödelse. Härifrån går jag osökt vidare till djup; alla mina filosofiböcker och all möjlig prosa i min bokhylla köps in under våren. Funderingar kommer kring världen och jag måste slå mig själv för att inte fastna i mina egna tankar. Kär blir jag också. Som tur är så är N den finaste man kan tänka sig så jag behöver inte leta.

Ah, jag kommer inte på fler just nu, men jag ska säga att det var trevligt att dricka kaffe ute i solskenet idag mot väggen. Precis som förra året, fast utan Leos brutna arm.

Grattis bror min till körkortet förresten!

kärlek

mina vänner jon och hanna är fantastiska. jag vill bara pussa dem.

Hur man blir som mig: morgonrutiner

Det är många som hör av sig och frågar hur de kan få lika mycket energi som jag. Därför följer härmed en serie tips om hur man kan göra för att bli som jag. 

Morgonrutiner
1. Vakna med ett tyst skrik så ansiktet vaknar, alternativt slå dig själv i ansiktet med alarmet.
2. Sätt på en bra discodänga i princip direkt efteråt så öronen och grannarna också vaknar. Gärna på repeat.
3. Dansa medan du tvättar ansiktet och tar på dig deo eller vad du nu gör.
4. Drick minst två koppar kaffe till frukosten.
5. Krydda allt du äter med den fantastiska kryddan Zhug. den innehåller förutom vitlök och koriander även cayennepeppar och chili så du får en extra boost.
6. Färg på kläderna är alltid bra.
7. En citrusfrukt ger bra med blodsocker och vitaminer och så är den god också.
8. Hjula till skolan (eller gå snabbt).

depp

vem beskriver den känslan bättre än denna katt?


funny pictures
moar funny pictures

om upp och ned

Hur blir man en sån som finner stolthet i sina svagheter? Jag lovade mig själv att blogga genom vardagslivets alla skeden men jag drar mig ändå för skriva när jag inte har något positivt att berätta om. Ibland (idag) har man bara pissdåliga dagar då man helst vill dra täcket över öronen och stänga ute allt. Jag hoppas verkligen att N kan komma och hälsa på alla hjärtans dag för annars vet jag inte vad jag gör. På väg hem från Sthlm imorse var det verkligen fantastiskt vårväder och tidigare innan jag kom hem kände jag den där sura men ändå välkomna doften av gammalt blött gräs som töar fram tillsammans med smutsiga vattendrag och grå smältsnö. På vårat stammiscafé var personalen så himla härliga men det var ändå inte tillräckligt. Näe. Blir jag inte på bättre humör av att skriva alla hjärtans dagskort då deppar jag ihop.

Tingsek, min favoritskåning, släpper ny skiva snart. Fick höra nya singeln på P3 imorse dock; "Let it shine". Lovande.

trolltider

image57

klänning: Fröken Söt
hotpants: H&M
vita stövlar (syns ej på bilden): Vagabond
smycken: Indiska
hår: © Ronja Rövardotter

hela hemska söndagen

Nu är flytten halvvägs avklarad. Eftersom jag fortfarande har en halv termin kvar på folkhögskolan så gäller flyttandet i helgen företrädesvis inte mig utan herr N. I helgen har jag  i alla fall lyckats med att:

  • väckas av morfadern hans som ska låna ut bilen.
  • bli hämtad av morfadern som ska låna ut bilen och tränas i hur en automatväxel fungerar.
  • hämta släp utan stödhjul, vilket är normalt uppenbarligen vid just den typen av modeller.
  • fått träningsvärk nivå 1 av att lyfta släpvagnen manuellt och lägga på den på dragkroken.
  • rensat ut halva mitt rum.
  • fått träningsvärk nivå 2 av att bära ut micro, soffa, soffbord och sängbord + mattor från min lägenhet.
  • ätit en hel del kakor hos morföräldrarna hans.
  • fått träningsvärk nivå 3, 4 och 5 av att bära ut hela Ns förråd till bilen och släpet.
  • kört bil i 5 timmar med släp. Mycket förslitningar på psyket.
  • kommit fram till söderort och där fått träningsvärk nivå 6, 7 och 8 av att få upp möblerna till sjunde våningen halv tio på kvällen.
  • fixat och pysslat in på småtimmarna.
  • upp i arla morgon och köra dryga 4 timmar tillbaka med tomt släp och solen i ögonen.
  • ägnat resten av dagen till orkester och tafatta försök till övning.
Så där ja. Nu är jag så sliten att jag knappt kan röra mig. Det är nog dags för lite tevetittande.

Mina vänner: Therese

Namn: Therese Selén
image50

Favoritmat? Jag skulle rösta på husmanskost men hon gillar liksom Kristin att exprimentera lite i köket. Hennes ugnsrostade rotfrukter är gudomliga.
Favoritdricka? Lite kaffe, lite te. Jag tror hon gillar vatten bäst.
Ögonfärg? Ljusa där med.
Fräknar? Jepp, framför allt efter att hon solat.
Favorit-uttryck? "trött" som saker som kanske borde slängas, funderas över osv. "Den där gubben är rätt så ...trött."
Födelsedag? 26e september
Familj? värsta operafamiljen + lite småsyskon
Bostad? Lägenhet på K-holmen och inneboende i Saeiid Quuasin
Favoritfordon? Hon gillar sin cykel.. snabb och smidig
Utseende? liten, blond och fantastiskt söt
Längd? 164 kanske?
Vad använder hon/han för smink? Mascara och det där röda läppglanset som hon funderade på att köpa men som jag köpte :)
Pojkvän/flickvän? Magnus, fast han gillar inte att vara här eftersom vi är så "tjejiga".
Bästa kompis?
Man får ofta höra historier om en tjej som heter Louise.. helt galen.
Favoritfärg? Jag tror hon har en röd stund just nu.
Favoritaffär? Indiska, H&M, Apoteket, Kupan.
Personlighet? Sprallig, vill vara med där det händer, energisk, mysig.
Favoritlåt? Jaaa du.. detta var lurigt. Jag tror hon är rätt lättlyssnad, framför allt inom svensk singersongwriter kan jag tänka mig.
Artist? ???
Mobil? En som hon haft hela livet och därför gått igenom hela ringsignallistan på. Dags för en ny?
Alkohol-haltig dryck? Rosévin med Ramlösa Röd citrus

Brukar han/hon:
Röka?
Nej, hon är sångerska och tänker på kroppen.
Snusa? Nej, inte det heller. Bra tjej!
Dricka alkohol? Hon är väl på ett glas vin ibland? Eller en-fyra öl. :)
Titta sig i spegeln? hon påstod att hon inte gör det igår, men jag tror hon gör det. Inte jättemycket, men hon bryr sig ju.
Vara dum? Näe. Verkligen inte, varken korkad eller elak.
Vara snäll?
Jepp.. kanske lite för snäll. Ibland måste hon nog sätta sina egna intressen först.
Äta mycket? Njae. Tror inte det? Hon lagar god mat men det blir ofta matlådor. Gärna då inte mer än en, eftersom det är sunkigt att äta samma sak två dagar i rad.
Slå folk? Nej.
Peta näsan? Nej. En ordentlig flicka.
Köpa saker? Jaa.. bra grej, bra egenskap där.
Ta droger? Näe.. alltså. Jag tror verkligen inte det.
Älska folk? Jepp. I alla fall så älskar folk henne och hennes oklanderliga personlighet. Underbar att ha att göra med.
Resa? Ja, hon har varit i Egypten och dykt, varit i London en massa och säkert en massa andra ställen.
Ljuga? En vit lögn eller så skadar väl inte, men jag tror inte hon är en sån som ljuger stort och ofta.
Skratta? Ja! Väldigt nära till skratt väldigt ofta. Fnissar ständigt och jämt.
Gråta? ibland. Det gör vi väl alla.  

Bilder från webkameran

image51
Flickorna från 6A leker med fula glasögon och töntiga miner 1.

image52
Therese hade uppenbarligen något viktigt att säga.

image53
Tolkningar mottages tacksamt.

image54
Jon försöker han med.

image55
Hela gänget poserar framför snowboarden.


Mina vänner: Kristin

Namn: Kristin Tuomisto
image49

Favoritmat? Glutenfritt. Hon är även öppen för nya influenser, vilket gör att hon är en asbra kockkompanjon.
Favoritdricka?
Te. Det finns ingenting som skulle kunna konkurrera med det på den här punkten. Helst en liter om dagen.
Ögonfärg? Blå och fina. De försvinner lite när hon skrattar men det gör ingenting för hon är så fin då!
Fräknar? Ja!
Favorit-uttryck? Allting dialektalt på västgötska, typ "la" "go eller" "såndäringa" och så vidare.
Födelsedag? Första augusti
Familj? Yngst i en syskonskara på tre barn, mamma, pappa, sex hundar, en klump med katter.
Bostad? Inneboende i kollektivet Saiid Quaasin
Favoritfordon? Sin Opel Astra. Lång och trogen tjänst.
Utseende? Hon verkar vara plockad från en svunnen tid. Förkärlek för utsvängda byxor med låg midja och hoodies.
Längd? Längst av tjejerna i huset. Typ 167 kanske?
Vad andvänder hon/han för smink? Nu har hon faktiskt en ny mascara men annars så brukar hon vara sparsam med det.
Pojkvän/flickvän? Om hon kunde gifta sig med fiolen hade det nog redan hänt. Men nu är hon nöjd singel.
Bästa kompis? Hennes mamma. Annars ett fullkomligt galet tvillingpar vid namn Ida och Hanna. Hjälp mä.
Favoritfärg? Skulle tippa på blå.
Favoritaffär? ICA? Näe men hon handlar väldigt mycket mat.
Personlighet? Frivillig enstöring som får slängar av sociala cravings. Det händer inte ofta, men det är trevligt när det händer. Strukturerad. Noggrann, samlad, stabil.
Favoritlåt? Skulle tippa typ Jag vill ha en egen måne eller något med Robert Wells. Alternativt något ur en musikal.
Artist? Robert Wells. Rakt av. Varför förstår jag inte, men nu är det så och vi måste alla lära oss leva med det.
Mobil? En svart i ett rosa snöre som alltid spelar Ted Gärdestadlåtar när det ringer.
Alkohol-haltig dryck? Allting sött som inte smakar sprit. Gärna egna groggar med typ 2 cl alkohol i.

Brukar han/hon:
Röka?
Ibland går hon ut på balkongen.. men det händer i princip aldrig. Fatta så glad jag blev när jag fick veta det då!
Snusa? "Nej, fy farao" är standardsvaret.
Dricka alkohol? Som sagt; det är banne mig tveksamt.
Titta sig i spegeln? Fixa håret brukar hon göra. Mycket. Men det är mysigt.
Vara dum? Näe, men retas gör hon väl ibland.
Vara snäll? Allt som oftast. Fast jag gillar hennes skitsnackarsida. Då brer hon på med dialekten.
Äta mycket? Inte överdrivet, men ofta och ALLTID hemlagat.
Slå folk? I violin battle kanske. Annars är hon en fridfull person.
Peta näsan? jag hoppas väl på det så man har någon hållhake på henne, men njae. Ytterst tveksamt.
Köpa saker? Mat typ. Inget mer. Det är alltid värsta projektet annars, minns stereonprojektet och klädshoppingen i Sthlm.
Ta droger? Njae.
Älska folk? Ja, oss! Annars har hon nog rätt svårt att fastna för folk.
Resa? Nej. Hon är hemmakär och går på rutiner så resandet är nog inte riktigt något som är stående på dagordningen. Hon har dock varit i Brasilien, det är imponerande.
Ljuga? Nej, gud nej.
Skratta? Ja, alltid. Härlig humor och sättet hon pratar på får alla att le.
Gråta? Näe.. tror inte det heller.

Mina vänner: Marit

Namn: Marit Fält
image48

Favoritmat? Couscous med grejer.. Det är i alla fall det som hon lagar oftast. Tippar även att en pizza från Picasso inte slår helt fel en bakissöndag.
Favoritdricka? Belgisk öl var det ett tag, nu vet jag inte riktigt. Hon hade ju sin likörklubb men den verkar mattats av lite. Jag säger öl.
Ögonfärg? Grångrönblå tror jag?
Fräknar? Näe, men det hade allt varit gulligt va?
Favorit-uttryck? A-hoppa-trucka. Jag säger inget mer.
Födelsedag? 31 maj.
Familj? En klump hel-och halvbröder, en syster, en pappa som är bra på datorer och en karismatisk mamma.
Bostad? Inneboende i kollektivet Saiid Quaasin
Favoritfordon? Hon gillar att åka bil i alla fall. Estlandsfärjan kanske?
Utseende?
Liten och söt! Massa skjortor i olika färger.
Längd? Strax över 160 kanske?
Vad andvänder hon/han för smink? Ingenting
Pojkvän/flickvän? Öppen för förslag
Bästa kompis? Nån britt.. Rowan ;)
Favoritfärg? Varma 70talsnyanser om man får döma efter hennes rum.
Favoritaffär? Vågar jag skriva Systembolaget?
Personlighet? Blyg vid första mötet, men rätt galen på lyset. Hon är född i tvillingen och lite schizofren i humöret. Gillar det skarpt!
Favoritlåt? Hm.. Inte Flying Fox av Damien O'Kane längre i alla fall, vi spelade sönder den förra året.
Artist? Typ alla som spelar folkmusik på stränginstrument.
Mobil? Hon har två olika men inte riktigt någon som går att använda.
Alkohol-haltig dryck? Som ovan; likör eller öl...

Brukar han/hon:
Röka? Jag har aldrig varit med om det.
Snusa? Ja, typ ett par dosor i veckan tror jag? Skruf.
Dricka alkohol? Jepp.
Titta sig i spegeln? Ibland undrar man då håret står på ända och jag står framför Kalle Anka på julafton, ni vet när han vaknar i husvagnen och klipper trött med ögonen. Men hon är söt ändå.
Vara dum? Näe. Lite tankspridd, men det är väl inget dåligt?
Vara snäll? Ja!
Äta mycket? när det kommer till couscous med grejer så äter hon. Hon är även glad i när andra har godis. :)
Slå folk? Näe, men hon kan få infall och bitas riktigt rejält alltså. Minns en gång med blåmärken över hela armarna.
Peta näsan? Tror inte det? Har inte lagt märke till det i alla fall.
Köpa saker? Öl och strängar. I princip. Och skivor förstås. Nu senast köpte hon även toapapper. Hurra!
Ta droger? Njae..
Älska folk? ja, oss..
Resa? Kanske inte jättemycket, ibland när hon har lektioner eller när hon ska till Estland.
Ljuga? Nöe. kanske bara lite undanhållande av sanningen?
Skratta? Ja, och å vad fint det är då. Det gillar vi!
Gråta? Det gör väl alla? Inte öppet, kanske på rummet? Jag vet inte, har inte märkt det i alla fall..

lysande journalistik

Helt i stil med Ljusnans exemplariska policy när det gäller att attrahera läsare så läste jag följande puff på framsidan idag:
"Sju centimeter lång mask hittade Bollnäsfamilj i frukostägg"

Den lysande journalistiken låg i de två frågor som genast behövde sina svar:
1) Vilken typ av maskar äter frukost?
2) Hur många familjemedlemmar ryms i ett ägg?

Vad man kallar en ouppdaterad blogg

Jag kanske ska be om ursäkt för att jag inte uppdaterar och skriver nytt varje dag, men det går liksom mitt liv i vågor. Det är därför jag bloggar; om livet i den imaginära berg-och-dalbanan.

Hur som helst:
Det har hittats lägenhet i Stockholm. Plus och minus så klart, men jag får rannsaka mig själv. Det verkar inte vara som så att fotboll är min grej heller. Får känna under sökningarna.

Varför lagar jag ingen mat längre? Den här ofrivilliga lax-grapefrukt-avocado-dieten som jag hamnat i börjar gå mig på nerverna. Nåt bra tips på god mat? Inspirationen är nere för räkning nu alltså.

iakttagelse

6A-tjejerna har dricka-vin, äta-apelsin & prova-varandras-kläder-kväll och L ska precis gå hem när vi hör tumult utanför vårat fönster.
Det står två stora ungdomsgäng och snackar högt, bilar är där och en av dem verkar ha fått ett slag mot skallen för han håller en ispåse mot en blodig skalp och vankar av och an.
Snart är ambulans där och ungdomars föräldrars bilar sätter av alldeles för fort, skrapar upp parkerade bilsidor och snart är allt som vanligt igen.
Lite blod i snön men annars stilla.

minst rutinmässiga veckan på länge

Dag 1: Rättvik+ Falun
Dag 2: Falun + Sjövik + Stockholm
Dag 3: Stockholm
Dag 4: Stockholm + galen hemresa

Jag ska försöka göra en närmare inblick men nu ska jag spela på nya skönheten.