höstens funderingar

Det är inte ens kul att blogga men jag gör det ändå. Jag känner mig så sjukt stressad över allt som händer och som ska hända och vad som borde hända - men som inte gör det. Till exempel så borde jag handla men jag har i princip inga pengar om jag inte ska ta av sparpengarna och det vill man ju inte. Tur att studielånet kommer på onsdag så jag har råd att köpa ägg.

Vad är det som händer när någon dör? Vem tar hand om all gammal mjölk? Vem gör dennes vardagssysslor? Vem matar katten? Dödar man katten efter att ägaren dött? Eller hur gör man? Jag är orolig. Om jag dör så borde jag ha förberett ett testamente. Vem ska få alla kläder till exempel? Ingen som vet.

Det är väldigt mycket snack och lite verkstad på skolan just nu trots att jag försöker mig på den andra stilen. Måste öva mer på violan, men jag måste också öva piano och gehör och satslära och dirigering och cello och violin och metodik och kammarmusik och gudvetvad.

-"Snart börjar det mysiga mörkret"
Johannes D har en bra inställning.

Om ni har spotify så kan jag rekommendera nya skivan av Kings of Conveinence: Declaration of Dependence. Som alltid så är det vackra melodier och på denna skiva finns även ett par spår med utsökt violaspel. Annars finns de på youtube också.





Positiva saker

Kaffe är så gott! När jag flyttar till nästa lägenhet måste jag köpa en riktig kaffekokare. Den vi har i korridoren gör jättegott kaffe men det är ju inte min...

Har repat med MSOUng. Det är kul. Allt är kul just nu. Men det roligaste är nog att spela. Om man kan det man ska spela ordentligt så är det kul.

Youtubefest 2: baconkillen

Detta klipp kommer från en tvserie från ABC som heter "Wife Swap". Det går ut på att två mammor byter plats med varandra i familjerna - med allt som hör till. I det här klippet kommer en ny mamma till stackars Curtis familj och bestämmer sig för att slänga all skräpmat. Något Curtis INTE gillar eftersom han hävdar att "bacon is good for me".
Det undre klippet är en remix på samma. Svängigt värre. Animaliskt sväng?





Youtubefest 1

JazzAttacks - Bootleg

Snygg trummis. Ännu snyggare dansare. ;)


Skåneväder

Det stormade som tusan här igår. Jag cyklade från Xantippa till Triangeln på 4 minuter. Nytt rekord. Så kan det gå om man har medvind.

Thelonius är troligtvis stulen. Mitt på ljusa dagen. :(

Ikväll ska jag få äta kolasås. Det var länge sen.

Heja julen!

Maskerad på skolan

Jepp. Det är jag som är den gröna. Sydde klänningen för hand på en kväll. Lotta till vänster var spindel med stoppade strumpbyxor som armar och Natalie hade röda linser.

Behöver jag nämna att det var skräcktema?


Noteringar från tidigare i veckan

Någon har kört på en hare på min väg till skolan. Nu är det bara päls och lite "sås" kvar.

Igår cyklade jag förbi Tingsrätten. En tjej vinkade och ropade "Jippi! Jag står åtalad för mord!"
Jag cyklade snabbt vidare. Tittade rätt fram.

Fishville är det nya Farmville.

Christoffer Nobin är värd en eloge som instuderare och dirigent. Tack.

Rågflingegröt är godare är havregrynsgröt.

Om man bakar sockerkaka med choklad och cocos i så kommer ingen vilja smaka. Detta på grund av att det ser ut som rågbröd.

Jag har inte så bra teknik. Detta enligt min metodiklärare. Men jag är en bra pedagog - och jag kan folkmusik!

Jag vill ha en timme till i julklapp. Det och litteratur enligt listan nedan:
* Carl Flesch - Das Scalensystem (för viola)
* Kreisler - Etyder fur viola
* Jöneteg - Fiolskolan 3

Jag är fantastiskt förälskad i Andreas.

Den inre dialogen

- Öl ikväll?
- Nej tack. Då blir jag så seg imorgon. Missar övningstid.

eller

- Vaccination mot A-influensan?
- Nej tack. Jag hinner inte ha ont i armen eller lida av biverkningar. Missar övningstid.