måndag, fortfarande

jag gör min egen islatte, precis så där som jag gjorde den sommaren i Oslo, med vanilj och sojamjölk
någon spelar ukulele på innergården men det är en buske precis i vägen för min sikt
jag blir än mer nyfiken nu

köpte två första böckerna ur sookie stackhouse-serien idag på sci-fi-bokhandeln, var slut på biblioteket så jag chansade
sen gick jag på espresso house och några fjortisar kollade konstigt på mig
först skämdes jag lite över mina orakade armhålor och svettringar, men sen insåg jag att det var min sci-fi-bokhandel-nördstämpel-plastpåse som orsakade blickarna
då sträckte jag på mig
det är fler engelska ord i de böckerna än de någonsin kommer lära sig uttala med såna rökvanor, tänkte jag

det körde ihop sig med dansk-spelningen
de vill repa lördagen 12:00 i köpenhamn, men jag gigar i malmö 15:30 samma dag så antingen tidigare, senare, en annan dag eller inte alls. ska kolla med de vad de säger men tusan också
jag som börjat vänja mig vid att säga "freelancing country violinist" om mig själv

måndag

Jag har köpt en elvisp. Nu kan jag börja vispa saker.

Just när jag blev frisk igen, då blev det regn. Läge att dra och öva då.

den senaste tiden har jag sett mycket

Jag gillar inte riktigt min sommar och hur den artar sig. Hittills har jag inte jobbat en dag sen jag fick lov. han som i princip "lovat" mig ett jobb på heltid hela sommaren, näe, han bestämde sig för att ge det till någon annan utan att höra av sig till mig. Min ordningssamma granne tillika goda vän Anna L förgyllde min midsommar men sen tog hon och flög till den Åmålska kosen och lämnade mig med en grobian som lämnar fest efter fest i köket.

Idag såg jag två personer vid två olika tillfällen som vägrade sluta trycka på övergångsställeknappen. Jag såg också klart första säsongen av True Blood, som var väldigt bra, och började känna att den där bihåleinflammationen som jag fick med mig hem i bagaget sen Italienturnén, den har faktiskt börjat gå över. Till slut.

Jag var på vårdcentralen i fredags och fick diagnosen. 500 kr fattigare men ett hopp om att varet i min skalle skulle lämna mig så var jag tvungen att ställa in sommarens första jobb. Då ringde det en dansk kvinna och erbjöd mig 1000 danska kr för att spela countryfiol på en spelning i sommar. Värt? Ja! Ska höra av mig och ta det där jobbet. Så ska vi spela med Anna Pauline och med Remidjen på Möllevångsfestivalen. Med Anna P blir det också Malmöfestivalen. Hoppas Sanna kommer ned då. Saknar henne.

remidjen i bild

Den mycket hjälpsamma och trevliga fotografen Christian Ekstedt gick med på att fota oss gratis (!!!) för en tid sen mot att jag redigerade bilderna. Här är lite av resultatet: i lekstugan, bländade av solen, lite glada, lite arga, och gungandes.
 Vilken tycker du bäst om?

what a diff'rence a day made

Hemma på Fågelbacka så lyssnar jag på Chet Baker w/ strings medan jag städar och packar upp. Bäst att sätta igång medan man känner sig fräschare än förut. Det är alltid lite roligare att städa när man känner sig fin så jag passade på att styra upp mig själv lite också. Tänkte att när allt är klart här hemma, så ska jag gå och köpa blommor. Eller jord. Eller både och. Hoppas att Andreas vill komma och hjälpa mig plantera om mina blommor. Han har grönare fingrar än vad jag har.


hemma från italien

Är hemma nu. Inte längre i ett annat land, inte längre i en annan stad, i en annan säng. Här är jag hemma och han är här och vi är nära i samma hus, i samma rum, i samma luft.

Ett år sen jag slutade Bollnäs Folkhögskola och jag saknar det folket. Sen så saknar jag folkmusik så det stänker om det. Därför ska alla som läser detta gå in på www.myspace.com/fidolamusic. Det är finfint!

solskenet inne varmt i sinne

Han sa jag älskar dig idag

och nu är sommaren äntligen här!

Toto - Miss Sun

Malmoe (Eau de cologne)

När det blir lite varmare i Malmö kommer jag till en ny stad. Jag möter inte längre trötta alkisar, hipsters som tror att "ju fattigare desto coolare" och skrikiga dunjackor och tuperade hår med bara diskant på mobilen. Nu möter man ilskna fiskmåsar som attackerar en om man kommer för nära deras barn. Man möter tannorexi-fall i parkerna, katolska nunnor med dagisklass på promenad, söta parfymer, solvarm frukt, avgaser och cigarettrök i en blandning som inte ens parfymhusen skulle få till.

Jag var med A och två kompisar på MFF - Gais igår på nya arenan. Den tar 18000 pers. Vi var 12000 där igår och det kändes mäktigt kan jag säga.

Åker till Italien på söndag men innan dess vill Glasklart ha mig igen. Vårfest på fredag och tidigare den dagen blir det dessutom årshögtider med MAO och en härlig reskassa i form av 1000 kr för att spela "covers" i klassiskt format dvs Eine Kleine.. osv.

"Hurt people hurt people"  säger Gnarls Barkley och det märkte jag var sant när jag var på fest i fredags. Pinsamt men sant.