hej

Vad jag klagar. Egentligen borde jag vara skriva och vara tyst. Nu sitter jag i alla fall vid en dator, i datasalen, en fredag av mensvärksondo och ett evigt letande. Jag ska på möte ikväll men kan inte hitta igen materialet som jag ska ta med mig. Det är rätt synd eftersom vi ska jobba med det och bara det. 

Hur som helst. Den där unge herrn är riktigt bra, han är snäll med mig och jag kan inte klaga. Det är dock alltid en liten omställning när man levt ungkvinnoliv ett tag med rätt obegränsad egen tid och möjlighet att göra vad man vill, när man vill. Helt plötsligt har man en annan människa att relatera till och det är ju roligt. Tyvärr blir lägenhetsstädningen och matlagningen rätt lidande. Vi insåg att vi har samma kod till kortet in till skolan och det borde vara ett tecken om något. Tokigt. 

Jag sitter egentligen här för att jag tänkte skriva lite musik. Det är ju så kul att komponera och det borde man göra oftare. Just nu håller jag på att instrumentera en gammal sång av John Dowland dvs brittiskt 1600-tal för stråkkvartett.  Det blir mycket skiftande taktarter och figurerna är inte alltid precis 3 eller 2 slag så det är en rejäl utmaning. 

Vad gör jag mer? 
Jo jag ska spela med TikTak på onsdag i Lilla Salen på Musikhögskolan. Nyskrivet material, mest jazz, men med inslag av stråkar och stämsång och pop och precis sån där bra musik som man får för lite av. Det råder en rejäl stråkmattehausse på skolan, helt plötsligt vill alla ha stråkar och jag tackar och tar emot eftersom jag gillar att spela. Senaste spelningen var i lördags i Caroli med en sopransolist. Rejält klassiskt. Sen ska jag spela in en skiva med en härlig ensemble; Sonny Blom har också nyskrivet material som ska produceras och det ser jag verkligen fram emot. Vi har även pratat om att börja spela ihop; c-stämd gitarr och altfiol. Sen så vill jag förstås spela med unge herrn också, men jag tror han är lite för bra för mig. Vi hade lite fiolsession hemma hos mig för ett tag sen. Jag försökte lära honom spela fiol och det gick väl så där. Jag har nog mer tid på mig ändå. 

Imorgon åker jag och Han till Köpenhamn. Strosar på Ströget och kollar in Kurt Rosenwinkel. Jag har köpt en vårjacka på Weekday-rean också så jag känner mig som en prinsessa än en gång. Så bra.  Läge dock för paraply, det öresundska vädret är ingenting jag unnar någon just nu. Regn, blåst och överjävlighet. 

Jag har börjat spela Glinkas violasonat och den lägger jag ned mest övningstid på. Tekniken ska ha sitt också, just nu är det bara lillfingervibratot som får sig en törn. Pianoläxan är som alltid väldigt mastig och jag fick en månad på mig att sätta arpeggiokadenser. Grundläge, tersläge och kvintläge med olika fingersättningar i I, IV och V.

ingentid

dessa påtryckningar. har aldrig bloggtid nu.. ju.

festkommittén serverar alkoholhaltiga drycker till tonerna av jazz nu. coolt. min dator hatar mig. den blir svart varje gång jag ska skriva något av värde. tur man kan blogga i mobilen.

glödig helg

jag vill be om ursäkt för frånvaron av uppdateringar. ska bättra mig.

i torsdags hade femmorna examen. jag och unge herrn åt oss mätta på snittar och champagne.
fredag innebar xantippafest och snittar igen. lördagen blev ännu en examendkonsert med snittar. jag och unge herrn hittade en stor sedel och unnade oss så väl taxi och skräpnat som vinylbarens brunch dagen efter.
ikväll blir det till att sova och planers jobb.

överenskommet

jag går med på att denna dagen blir lite bättre, bara tack vare denna fantastiskt undersköna video.



Billy Paul - Your Song

gjort är gjort

Fixat är detta nu:
  • blanketten för att söka bostadsbidrag är ifylld
  • blanketten där det står "jag har betalat så stop biting my ass" är ifylld
  • kåravgiften är betald
  • studieförsäkran till csn är ifylld
  • frimärken har inhandlats
Kvar är endast:
  • få tag i X antal kuvert
  • ladda mobilen
  • skriva spaning
  • lämna in en miljon olika restuppgifter känns det som
  • få godkänt i piano
  • öva
  • må bra

världens sämsta dag

jag kom till skolan och fick veta följande:
  • jag har underkänt i piano
  • jag får inte byta till musikernas instuderare som det var tänkt
  • det finns ingen chans för mig att följa med på turnén till baltstaterna pga UoL
sen kom jag hem och där väntade ett fruktansvärt obekvämt brev

tack livet

meh

jag ligger i morgonrock och kollar på slalom. rostat bröd och hemgjord varm choklad och lite ynklig känner jag ju mig när han gått.

en snäll en kille, det var länge sen.

Jimi och aborten

Ganska charmig text om ett barn som sitter i mammas mage och tittar ut och undrar om de tänker behålla honom eller inte. Intressant reflektion över abort och ansvar. Småmysigt gitarrspel också. Sjukt skjutsat.

Jimi Hendrix - Belly Button Window
Well.
I'm up here in this womb
I'm looking all around
Well,
I'm looking out my belly button window
and I see a whole lot of frowns
and I'm wondering if they don't want me around

What seems to be the fuzz out there?
Just what seems to be the hang?
'Cause you know if ya just don't want me this time around,
yeah I'll be glad to go back to Spirit Land
and even take a longer rest, before I'm coming down the chute again

Man, I sure remember the last time, baby
They were still hawkin' about me then
So if you don't want me now,
Make up your mind, where or when
If you don't want me now,
Give or take, you only got two hundred days
'Cause I ain't coming down this way too much more again

You know they got pills for ills and thrills and even spills
But I think you're just a little too late
So I'm coming down into this world, daddy
Regardless of love and hate
And I'm gonna sit up in your bed, mama
And just a grin right in your face
And then I'm gonna eat up all your chocolates,
and say "I hope I'm not too late"

So if there's any questions, make up your mind
'Cause you better give or take
Questions in your mind
Give it a take, you only got two hundered days

Way up into this womb
looking all around
Sure's dark in here
 And I'm looking out my belly button window
And I swear I see nothing but a lot of frowns
And I'm wondering if they want me around

Ctrl+S

Åh. Jag måste köpa en ny dator. Jag hade typ skrivit en asbra sida, full med ord, när den bara stängde ned sig själv, utan att ens förvarna. Så klart jag inte sparat. Det är ju det man gör först. Fan, jag lärde mig visst inget på datakunskapen.

Uppstyrar'n

Mitt i mitt liv så fick jag äran att luncha idag. Inte med vem som helst heller, och det var förstås väldigt trevligt. Jag är så glad att det funkar! Välklippt och välartikulerad som alltid med huvudet på sned. Åh jag kan inte finna ord för hur lättad jag känner mig över att vi kan vara kompisar. Nu ska jag anstränga mig ordentligt för att det ska förbli så, att vi kan vara vänner liksom. Det förtjänar både du och jag. Hihi.

Okej jag är ganska duktig. Nu har jag faktiskt övat. Det lät förjävligt förstås men ändå  bättre än jag trodde med tanke på hur lite jag övat på slutet, Sen så har jag faktiskt slängt in två tvättar, vilket inte är så jobbigt men det är ändå störigt med tanke på att man måste leva i timmesintervaller en stund.

Medan jag väntar så skriver jag på tentan och det känns väldigt akademiskt. Har en bra teori som jag bara vill diskutera lite med någon först. Anyone interested? Jag ska även, hör och häpna, färga håret i nästa paus.

Det tål att sägas igen;

amerikanerna lär inte vara så klipska men en sak ska ni ha klart för er: en peanut butter jelly sandwich är inte något som bör underskattas. Dessutom helt veganskt. Precis vad man behöver en sån här dag.

det är fredag och...

jag vill ha någon gammal att dra över.

(Genialiskt, om jag får säga det själv.)

Saker jag vill göra
Jamma med Petter
Gå till Brogatan och ta en öl
Skriva musik
Vara förälskad

Saker jag borde göra
Öva
Öva
Laga riktig mat
Gå och lägga mig tidigt
Motionera
Öva
Låta bli att vara förälskad

Saker jag kommer att göra
Bara äta hummus och morötter
Tvätta
Lägga patiens
Vara förälskad

Misär och elände!

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Anna, nu får du pallra dig hit ned för vi går i taket!

Fast egentligen gör det inget, för taket är som som man slår i klackarna och och molnen är där man ska ha huvudet så då är det väl lika bra att vi är där uppe och promenerar då? :)

statement

Jag gillar äppelcidervinäger. Det är gott och friskt.

Studentkorridorlivets baksidor

Näe, nu får det vara nog. Jag blir galen, förbannad och studsar upp och ned av ilska snart. Min granne Inga och jag har räknat lite på saker som försvunnit från vår ägo på slutet. Vi konstaterade att vi tillsammans blivit av med:
  • 12 glas
  • 5 muggar, varav en jättefin med silverkant som Inga fick i examenspresent
  • en vattenkokare
  • ett paket asdyr glass, locket hittades i diskstället
  • en påse frysta kanelbullar (eller påsen var kvar men bullarna var borta)
  • ett helt paket fiskpinnar, också bara förpackningen kvar
  • en matpaj, hemgjord
  • rostbröd i mängder
  • matlådor och bestick
  • 4 ägg
Allt detta bara sen vi gick på lov. Genialiskt värre.

boston tea party

jag gillar inte te. för mig är te synonymt med tebjudningar. dessa betyder en samling, oftast flickor, som sitter med korslagda ben och tända ljus. alla har fint hår och utstuderat fina kläder. var och en sitter de med en stor kopp rykande varmt te som de kupar sina små händer om för att värma dem. så fort man öppnar munnen så handlsr drt antingen om verklighetsflykt, politiskt korrekta ställningstaganden eller bara för att hålla med. för det gör vi. alla är vi alltid görsnde övrrrns om sakerna och det är det jag blir förbannad på. tacka vet jag öl, då kan man i alla fall säga ifrån och argumentera lite. tänja lite på gränserna. tekvällar känns som det nya blåkulla. nå? bli förbannad då. var inte överens!

2009 - självinsiktens år

jag önskar att jag var ärligare men vissa måste tillhöra den onda sidan också. jag kommer krossa hans hjärta som mitt eget blivit så många gånger och jag vet om det.

pudersnö

blogg blogg blogg. jag sitter på tåget från svalöv och funderar över livet. i teckomatorp ligger det snö på marken. tunt, som ett puder av florsocker är hela den lilla byn insvept. tåget är varmt och det är blött av smält snö på golvet. skåne är sockrat. alla mina kläder som jag har på mig luktar illa av fest igår. hannes visslade i sömnen och jag drömde att jag ströp mina gamka ex i badkaret, en efter en, i smutsigt vatten. de hade alla läppstift utsmetat i ansiktet. symboliken är näst intill smickrande. vaknade på en soffa nästan som min gamka av hannes självmordsförsök till alarmsignal.

Cool Leaf

Nu ska Fröken Irina bara dricka upp sitt glas med äppelcidervinäger innan hon börjar promenera mot centralen. Därifrån ska hon ta tåget till Teckomatorp station för att byta till ett tåg mot Svalöv. När hon är framme ska hon bowla och hänga med Hannes, Nils och Petter på Fridhem. Det ska bli kul!

Irina-galan 2008

Och vinnaren är...

Årets skiva: MGMT - Oracular Spectacular
Årets fest: Tvillingfesten på Saeiid Quaasin i våras
Årets läsning: Sydsvenskan.se
Årets teveserie: Jag tittade väldigt mycket på House?
Årets samarbete: Mina föräldrar för flytten från Umeå till Malmö
Årets nostalgi: Umeås uteliv
Årets ångest: lägenheten i Högdalen
Årets vuxenpoäng 1: Börja på högskola
Årets vuxenpoäng 2: Skaffa försäkring och skriva sig någon annanstans än där man är född
Årets klubb: Rex i Umeå för bra band och DJset hela sommaren
Årets naturromantik: Falkträsket i Skellefteå, Lindas stuga
Årets lärdom: Bättre ensam än i dåligt sällskap
Årets comeback: Kött
Årets (lilla) besvikelse: Niklas L
Årets (stora) besvikelse: Natan
Årets glädje i olyckan: Skåne
Årets sport: Bowling
Årets spelning: MAOs kammarorkester på stadshuset på Malmö Högskolas Årshögtid
Årets djur: Fågel som sjungit för mig varje morgon
Årets färg: Purpur
Årets butik: Hemköp
Årets citat: "Gjutet!" - Petter Kraft
Årets beroende: facebook.com
Årets frisör: Rogga!
Årets umeband: Mates of mine
Årets fordon: Foten

Telefonsamtalet

Usch. Hela kroppen skakar näst intill okontrollerat. Det kom ett missat samtal från ett nummer jag inte sett på länge. Jag hade så klart inte lagt in det i mobilen så jag googlade det. En välbekant rysning svepte över mig och försatte mitt hjärta i viloläge när jag såg namnet på skärmen.

Det var Han. Två av mina värsta år involverade denna man, gymnasiet och en jävulsk tid efter. Näst senaste gången jag träffade honom var i somras. Då grät jag efter fem minuter och han bara tittade på mig och sade "jag hatar dig". Senaste gången var på festen hos Aron. Då ville han hälla en öl över mig och jag flydde fältet halv elva. Nu ringer alltså Han. Inte bara en gång, inte två - utan åtta gånger ringer han. Till slut svarar jag.

Då ber han om ursäkt.


- Jag vet inte, det är okej, svarar jag. Personligen tycker jag inte att vi ska höra av varandra förrän om kanske 30 år när vi blivit gamla och inte orkar kasta okvädesord efter varandra men det säger jag inte. Hur kan jag känna så efter snart 3 år ifrån varandra? Jag mådde illa, kunde knappt säga ett ord men det jag sa lät sansat och jag tror han köpte det. Gråten i halsen och nu när vi lagt på så vet jag inte var jag ska ta vägen. Hoppas jag aldrig mer behöver veta av honom.


trettondagen

Jag sitter - som alltid - under en filt och fryser. Försökte lufta elementet men det var inget fel där. Varför är det så kallt här då? Blir galen.

Det gör inget för jag hade en sån genialiskt kväll igår. Nöjesguiden hade nomineringsgala på slagthuset och i princip alla som var något i Malmös nöjesliv var där. Jag undvek vimmelbilderna, framför allt parbilderna. Tur det.

Skånsk paranoia

Det ringde just på dörren! Gaah, jag vågar inte öppna. Vem ringer på dörren här?!  Någon som kommer in genom porten men inte in i korridoren kanske? Det behöver man bara kod för. Om det vore någon i huset så hade de ju kunnat öppna korridorsdörren med taggen. Då kunde de knackat på min rumsdörr istället?

Kan det vara han jag skrev lappen till tidigare? Om att han inte städat och att jag räddade hans skinn när städinspektionen kom vid lunchtid? De ville ju ge honom böter (1500 kr) men jag sa att de inte behövde göra det. Sen skrev jag en lapp om att han borde städa, och satte på hans dörr. Kan det vara någon av hans gangsterkompisar? Jag gick för att sätta fast lappen men då var dörren öppen och de satt ett helt gäng och rökte inne på hans rum? Jag smög dit den och sprang ned sen. Han borde ju vara glad? Han vill nog inte alls döda mig.

obs: blodig läsning

När jag kom tillbaka så var jag så nöjd över att solen låg på att jag gick ut och satte mig på terassen för att läsa en bok jag fått tag i; "Veganerna - en bok om de som stör".Början är riktigt nasty alltså. riktigt ingående beskrivningar. Här är ett utdrag ur det första kapitlet. Det handlar om en tjurslakt i Skara:

"Skottet är nästan ljudlöst. Järnbulten går rakt in i nittiogradig vinkel mot pannbenet och krossar storhjärnan. Medvetandet slås ut i samma sekund som tusen kilo tjur hjälplöst dundrar mot golvet i ett dovt ka-dong. Och nu är det bråttom. Tempot accelererar. Dödsskottet är också startskottet. Eller som man säger i branschen: ' 'bedövningen' . Från och med nu är allt en fråga om pengar.

Här börjar det löpande bandet: vänster sidvägg gnisslar när den slits upp, sprattlande halkar tjuren på rygg snett ner två meter och stoppas av ett stålblock, bara en hårsmån räddar honom från att gunga över och hamna i den blodiga asfalten, vänster bakben sparkar och sparkar och ur mulen och skotthålet i pannan rinner tjockt blod, ögonen har låsts i skräckläge och nu kommer en man eftersom tjuren är långt ifrån död.

Han kör ned en meterlång järnstav i skotthålet i huvudet, drar upp den lite, kör ned den igen tills det tejpade handtaget stoppas mot den blodiga pannan. Så knäcker han till ett par gånger. Tjurkroppen rister. Bakbenen sparkar i luften. Det här är 'kontrollbedövningen'.

Plötsligt rasslar det till i taket. Det är bandsystemet som drar igång. Mannen vid kontrollbedövningen plockar fram en duschpistol och fräser till i anus, knyter sedan fast tjurens högra klöv i en kedja oh kroppen firas upp och släpas sakta iväg. Vänster bakben sparkar fortfarande av nervryckningar när huvudet ramlar över stålblocket och dunkar ned i blodgeggan på asfaltsgolvet. Skallen river mot marken när den släpas ett par meter och friktionen ger ifrån sig ett ljud strävt som när krusig betong skuras med golvmopp."


Jag gick sedan ut i köket, gjorde havregrynsgröt med lingonsylt och havremjölk, drack lite utspädd äppelcidervinäger och åt morötter med hoummus. Kommer bli svårare än jag trott att äta kött igen.

värmen

Jag tog mig en liten promenad på 45 minuter. Hann med både Västra hamnen, ribersborg och slottsparken innan jag var hemma igen. Det var rätt svårt att tajma vilken typ av kläder jag skulle ha så det slutade med överdragsbyxor och dunväst. Dock skönt eftersom jag sprang lite också och då kunde man hålla värmen utan att svettas ihjäl. Det är så konstigt, mitt rum vetter mot norr och solen skiner aldrig in vilket gör att det är kallt och rätt mörkt här. Då tror jag ju att det är ännu kallare, men så kommer jag ut i korridoren och då ligger solen på och är jättevarm. Jaja, lite i-landsproblem kanske men det är fortfarande lov. Jag behöver inte anstränga hjärnan mer.



Måndag

Jag vaknade vid elva idag. Solen sken, och fastän det är relativt kallt i min lägenhet, man vill egentligen bara ligga kvar hela dagen, så kände jag verkligen för att ta mig ut. Det står mellan en löptur i Pildammsparken och en långpromenad till Limhamn.

Ikväll ska jag på gala. Det kommer bli kul. Jag har ett roligt sällskap så då kan vad som helst bli trevligt.

Söndag

Jag bjöd på middag igår. Det blev roligare än jag trott. Jag klagar inte.

hemma igen

tillbaka i lägenheten nu. det regnar ute och jag har absolut ingen mat. ingen vill vara med mig och jag har inte kabelteve. ÅH VAD SKÖNT!

planet

sitter på planet till malmö nu. vi har mellanlandat på bromma och nu har jag en halvtimme att så ihjäl. ska bli skönt att komma hem. bort från alla onda människor. hem till x, mhm, mao och brogatan.

Xet på festen

Herre gud, ta hand om mitt ex från gymnasiet. Han skämde ut sig ikväll på festen som skulle bli min avslutning på Umeåtiden 2008-2009 men det blev så pinsamt att jag väljer att glömma bort det.

Det var tre, 3, år sen vi var tillsammans och jag har släppt det rätt så mycket och glömt det mesta faktiskt, men näe, han verkar inte ha gjort det. Han är bitter, sur och bestämmer sig för att låta hela festen kretsa kring min närvaro och det faktum att jag fortfarande lever. Vissa har gått vidare, inte han, och det är viktigt att låta alla veta det. "Om det här inte var min sista öl så skulle jag hälla den över dig". Vad ska jag säga? Okej, det är inte värt det. Spara ölen, bli full och berätta för din flickvän som för övrigt var på samma fest, att jag tydligen är värd att minnas tre år senare.

 Pinsamt är vad det är. Skärpning.

Det nya året

Mål för mig: Bli bäst.

Medel:
- Konstruktiva debatter om politik miljö filosofi och konst(litteratur, musik, annan konst etc) varje dag.
- Dra in mig själv i en miljö där jag egentligen inte vill hamna, för att jag ska kunna ta mig ur den. Nån gång i veckan.
- Inte köpa onödiga saker som kläder alldeles för ofta, särskilt inte märkeskläder och särskilt inte kläder som jag inte känner att jag verkligen vill ha. Hela tiden.
- Äta mindre kött. Successivt.
- Lära mig stava lika bra och automatiskt som förut.
- Bli mindre fördomsfull, inte att förväxla med politiskt korrekt.
- Äta mer falafel. Äta mindre onaturliga saker som onaturligt godis, eller produkter som mejerivaror och redan tillagade saker. Ha mer inflytande över vad jag äter. Däremot, bry mig mindre om vad saker innehåller som typ kalori, fetthalt etc.
- Få tillbaka talföret (innefattar prata mindre om mig själv, diskutera mera etc), betyder inte "prata med folk man inte gillar, idioter eller om idiotiska saker".
- Vara mer konsekvent.
- Bry mig mindre om obetydliga saker: tv-program, hårfärg (om det inte gäller andras som jag kan ge ärliga komplimanger åt eller ärlig tystnad), olika obetydliga saker i samhället, priser på saker, utseende på saker, och här hade gamla irina även skrivit "olika åsikter som folk har" men Improved Irina kan ju alltid hitta nåt att anmärka på och det kunde ju faktiskt gamla irina också... negativt, okonstruktivt och obetydligt. VARNING. ÄNDRING.
 - Bli bättre på att vårda relationer, att uppskatta dem, ta tid för dem, omtänksamt och irrationellt (ingen analys ska förstöra min relation).
- Sluta läsa aftonbladet och liknande tidningar som är sämst och som gör mig sämst.
 - Sova ordentligt och inte skratta åt AFV, däremot åt folk som är roliga IRL och helst själv kunna vara rolig, alltså säga nåt skämt då och då som minst en måste skratta åt för annars är det misslyckat (ganska låga krav här men så måste jag träna mycket på skämt).
 - Börja köpa naturprodukter och i värsta fall göra egna grejer t ex hampaskor etc.
- Dra ner på omotiverat chill, däremot chilla mer.
- Uppskatta att jag kan äta frukt.
- Se mindre filmer, i relation till vad jag läser. Läsa varje bok som den film bygger på som jag ser.
- Försöka festa mindre, och när jag väl festar, festa smartare, välja fester, välja medfestare.
 - Ta mer tid på mig att komma någon vart, t ex cykla, gå istället för bil och buss.
- Acceptera mera, t ex att människor är på olika sätt, däremot inte alltid respektera på olika sätt destruktiva beteenden.
 - Försöka stå utanför psykologichauvinismen.
 - Inte underkasta mig. Stå själv och fritt.
- Kunna mig själv bättre.
 - Sluta lägga märke till reklam.
- Träna balans och andra viktiga kroppsaker.
- Sluta göra listor som begränsar.
- Lite motsägelsefullt improvisera mera och planera mindre.
 - Och sist: ska börja kalla mig för Irina, kort och gott.

Du som läser det här kan ju komma med förslag om de vet fler saker jag kan börja göra för att jag ska bli bäst igen. Alla vägar mot målet har inte en direkt betydelse utan en del bidrar till att jag ska bli less eller förbannad eller liknande och få lite karaktär och bli konsekvent och pressa mig själv och testa mig själv. Börjar 20090101. Heja!