tid min vän, tid

I fredags var det en bra kväll. Jag kommer hem vid 15:26. Mellan 15:34 och 21:38 kollar jag på tv samt spelar Bejeweled 2. Vid 17:12 gör jag dock en rockad och bakar en chokladkaka. Den blir misslyckad och går av på mitten. Det var onödigt. Mellan 21:40 och 22:12 lyssnar jag på Beyoncé och Rihanna samt försöker göra en komplett make-up av en tom ögonskuggeförpackning, läppglans och gammal mascara. Det blev så där. 22:18 dricker jag Vermouth och tycker mig vara rätt så snygg.

22:21 cyklar jag mot Dalaplan. 22:34 kommer jag fram och hälsas av Jonny. Han och A dricker fuldrinkar på Finlandia Vodka och SodaStream-cola. Jag får en egen. Den är stark. Smakar inte så gott. Andreas skrattar i soffan. Vi tar fram en gitarr som Jonny köpt i Hanoi, Vietnam. Den hade dåliga strängar. Andreas lär sig hur man tar ett Bm7 och jag spelar en minimalistisk realtidskomposition. Jonny berättar att en av mina nyblivna bekanta knarkar. Det kommer inte som en överraskning.

23:02 börjar vi gå mot Indian Curry Hut. På vägen dit går vi förbi Volym. Vi känner DJen så vi ställer oss alla tre med ytterkläderna på vid DJbåset och pratar med Roman. Jag är på bra humör. Det är Roman också. Han spelar en låt som han gjort. Vi trodde det var en gammal låt eftersom det var väldigt retro-producerat. 23:31 kommer vi till Indian Curry Hut. Där träffar vi alla mina kompisar. Jonny springer och äter en kebab på haket på andra sidan gatan. Vi beställer varsin öl. Jag betalar. Christian ber mig stryka ett streck över det gamla och vi skålar med varandra. Micke skålar också.

00:42 träffar vi en man som blir lite kär i mig. Det visar sig att han känner Jonny. Han ber Jonny presentera oss för varandra. Han har en dotter som är ett år yngre än mig och är mamma. Mannen är också barndomsvän med Jakob Hellman. Jag sjunger en basgång och skrattar. Min jacka matchar Andreas skjorta. Det påpekas att vi matchar. Det är fint tycker jag.

01:02 stänger Curry Hut och vi går till Sibylla på Möllevångstorget. Vi köper Chili Cheese, SuperStar och en dipsås. Vitlök. Micke säger att jag inte kommer få hångla om jag äter den. Jag doppar en Chili Cheese demonstrativt i dipsåsen. Den är het - och varm och jag bränner mig på tungan. Christian köper 16 stycken Chili Cheese. Det ser äckligt ut.

Jag och Andreas går vid 01:31 till Marcus lägenhet. Vi hittar fram efter ett tag. Det var en avslagen stämning där. Vi delar 9 pers på en flaska vitt vin. Lägenheten är fin. Han har lyckats. 02:37 går vi hem till Andreas och somnar trötta.

Aq-va-kul ..eller?

Är hemma efter 2 timmar på Aq-va-kul, Malmö. Det är efter såna här tillfällen som jag verkligen uppskattar min förmåga att vara i min egna värld när jag är själv. Det börjar med en kö på 25 personer varav minst 20 var under 15 år. Så klart tre snubbar tränger sig förbi, de "ska ju bara gymma", men drar nitlotten. Högstadietjejen framför mig proklamerar för sina tre kompisar att man visst kan köpa kläder och iPods på IKEA. Suck. Väl framme får jag betala 165 kr för att komma in, simma och sola 20 minuter. I priset "ingick" då även ett hänglås som jag missat att ha med mig samt egna poletter för ögonen i solariet. Har hittills aldrig varit med om det men jag antar att blir stulna annars.

Väl inne hittar jag ett litet skåp i all enskildhet. Duschkön är lång och alla duschar i sina badkläder trots att det sitter skyltar uppe om bakterierisken osv. När jag ska gå ut passeras jag av en mamma med tre barn som alla var snustorra, dvs inte duschade innan.  Då börjar jag, moralmormor, att bli irriterad.

Det är inte så många som simmar på motionssimmet som man når efter lite kalla kulvertpromenader under badhuset. Jag hinner med 1 km (40 längder) på 35 minuter och går sen för att hitta solariet. Skönt värre :)

När jag sen ska gå för att duscha så slår det mig att allt jag lärt mig om badhygien inte spelar någon roll. Tjejerna, som ute i badhuset gått med minimala bikinis, eller versionen med pojkvännens svettiga innebandyschorts samt två bhar, vägrar ta av sig i duschen. Jag går in i bastun och slås av faktumet att jag är den enda som är naken TROTS att det står på väggen och på dörren innan.

ALLTSÅ vad är problemet när tjejerna går runt i miniminibikinis framför hela allmänheten men vägrar ta av sig detta 2 cm2 stora plagg när de ska duscha på ett ställe där INGEN BRYR SIG?!Jag blir förbannad och känner mig så jävla fel eftersom jag följer reglerna.  Jag känner inte för att sitta i en bakteriehärd som en bastu faktiskt kan bli, med en massa otvättade unkna klordoppade plagg som inte ens är badkläder?!

Inga skor i omklädningsrummet, ändå trampar två tjejer med sina stövlar på mina tår när jag står och torkar håret! ÅH jag blir galen.

2010: 1

Efter att ha landat i hemmet igen efter 10 dagars tassande och trippande på tå i föräldrahemmet, så vaknar jag en morgon av att det är superkallt i rummet. "Andreas" viskar jag och ber honom krypa under mitt täcke för att bidra med lite värme. Jag ligger innerst i min 120cm säng och kommer någon kroppsdel utanför täcket och/eller rör vid väggen, så fryser jag genast till is. Han är minst lika kall när han lägger sin armar som legat UTANFÖR täcket några minuter. Jag känner hur jag i princip får kallbrand och sätter mig upp. Hur kan det vara så? Det är för mig oförståeligt hur jag kan flyttat 1250 km för att vakna ännu kallare än jag gjort i mina föräldrars oanvända gästrum med 17 grader varmt. Tydligen har Skåne drabbats av en köldknäpp eller som kvällstidningarna inom en snar framtid kommer kalla "köldkaos". Minusgrader, och det nästan tvåsiffrigt dessutom! Tur att jag köpte duntäcket så billigt i samband med "kaoset med de plockade änderna" förra året. Det gäller att hänga med i nyheterna så man kommer undan.

Jag kollar mig i spegeln när jag kliver upp. Den där fina färgen jag fixat mitt hår till gör nu att jag ser om möjligt än blekare ut än jag gjorde innan. Lite som att rita några blyertsstreck på ett vitt papper. Så känner jag mig. För första gången så upplever jag de här "julkilona" också. De som alla pratat om men som jag inte förstått var man ska ha dem. Jag har hittat dem nu! De sitter på brösten, på magen och på höfterna. Typiskt.

Men så köpte jag brittiska ELLE på väg ned med nattbussen från Sundsvall till Malmö. Det kan jag rekommendera alla som vill läsa ELLE: läs den brittiska istället! Visst den kostar dubbelt så mycket, men du får också dubbelt så mycket! I svenska ELLE så får man bloggutdrag och ganska fattiga reportage från olika städer samt diverse kärleks- och utseendetips. I brittiska ELLE så får man fantastiska bilder, artiklar om genus, porr för kvinnor (?), hemma hos-reportage hos RIKTIGA fotomodeller och inte alls lika mycket skitsnack om B-kändisar och bra hårprodukter. Det finns inga tidningar som är så bra på produktplacering som tjejtidningarna, enligt min åsikt. Jag börjar känna att det kanske är läge att få betalt för att läsa smörjan och se reklamen.

I alla fall. Med brittiska ELLE på näthinnan och bleka fula jag i den andra halvan av bildminnet så finns det bara en sak att göra: simma. För min del finns det ingenting som slår en dag på simhallen när man känner sig lite klumpig/ful/nere/blek/osv. Simma en timme, lägga sig i solariet några minuter, sätta sig i bastun och göra en hårinpackning. Jag är en helt ny person efteråt, och tur är väl det för hon jag verkar vara nu bara gnäller ju!

Imorgon har jag och Andreas varit tillsammans ett år! Helt sjukt. Vårt nyårslöfte är att gå ut och dansa mer. Det tycker jag låter bra. Vi har haft smekåret nu, ett år av tofflande och mysande. Nu ska vi dansa, träna och vara mer fysiska överhuvudtaget. Det gillar jag.