jordgubbsfika

Vi har sån tur med vädret (läs: regn) att mammas trädgårdsland helt har svämmat över av jordgubbar och smultron. Trots att skatorna är där och plockar så mycket de bara rymmer i sina näbbar så äter vi ändå jordgubbar så vi storknar varje kväll. Pappa tippar att vi äter för minst 50 kronor om dagen.

Upprinnelsen till den här efterrätten var förutom ett överskott på jordgubbar, även resultatet av lite diplomati i huset. Yngsta systern hamnade i bråk med föräldrarna och för att muntra upp henne gjorde jag en chokladsås som smakar likadant som hennes favoritglass.

Man behöver:
  • Jordgubbar. Helst från trädgården, men går det inte så passa på att smaka de svenska medans de finns. Helt klart värt det.
  • Socker, vatten och kakao. 1 dl av varje, låt de två första koka upp innan du tillsätter den tredje.
  • Kanel, mald muskotnöt och honung för att smaksätta. Man kan behöva mer än man tror.
  • Cornflakes som man kan strössla ovanpå.




Blir det dessutom lite kvar av såsen så kan man blanda med mjölk och värma i micron. Gott på kvällskvisten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback